Temple of Heaven

Opět jsme se vstáváním moc nespěchali, takže na metro jsme vyrazili až kolem desáté, a jeli jsme směrem na jih. Dojeli jsme k Temple of Heaven a Pearl Market. Počasí vyšlo opět báječné, možná i o trochu teplejší než předchozí den.
Hnedka u výlezu z metra jsme uviděli Pearl Market. Vydali se tam na průzkum a snažili se nalézt něco k jídlu. Prošli jsme dvě patra plná normálního zboží, takové nákupní centrum. Zbytek k mému překvapení tvořili perly. Myslel jsem, že Pearl Market je jen takové historické jméno, jako Senovážné náměstí nebo podobné, ne že se tam skutečně prodávají perly.
Nakonec jsme kýžené jídlo našli v v postranní uličce vedle trhu. Našli jsme malý fastfood, kde bylo jídlo vystavené a my si mohli ukázat. Vybrali jsme si podle toho, jak to vypadalo, a bylo to super. Výhoda těhle jídel je v tom, že chutnají tak, jak vypadají.



Do chrámu jsme vešli severní branou, prošli až na na konec, na jih. Kolem chrámu je rozsáhlý park plný lidí. Zjevně je to oblíbené místo pro odpočinek, lidi tu zpívali, hráli na lecjaké nástroje i karty, plácali si badminton nebo kopali takový místní hakisak.
Prošli jsme parkem i pár budovami, a vyšli východní branou opět u perlového trhu. Vydali jsme se do vedlejší budovy, kde byl takový klasický čínský trh. Tam jsme si koupili sadu hůlek, pak venku ještě dim sum (knedlíky) a jeli domů.
V naší čtvrti jsme vešli do jedné restaurace, kde měli obrázkové menu. Už jsme chtěli ukazovat, ale číšník nás uvítal anglickým menu. Výběr padl na pěkně hnusnou polévku a výborné kuře kungpao. To vybrala Gabča a bylo fakt výtečné
Navečer jsme se vrátili do hotelu zbalit a pak hurá na vlak.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku