Přílet do Pekingu

Přílet do Pekingu byl takový dobrodružný, jak už to v nové zemi bývá. Vylezli jsme před letiště se všemi zavazadly a hledali taxíka. Věděli jsme, že cesta do našeho hotelu by měla stát 75 RMB. První si nás odchytl dost pochybný chlapík, který nejenže moc nemluvil, rovnou sebral zavazadla a tlačil je pryč. Navíc směrem od parkoviště taxíků. To jsme mu dost rázně zatrhli, a po chvíli z něj dostali, že by nás odvezl za 300 RMB nebo více. Velmi drsné odírání turistů. S tím jsme ho opustili a přesunuli se ke stanovišti taxi. Tam jsme se pokoušeli z nich dostat, kolik by mohla stát cesta. Všichni se shodli na skoro 200 RMB, po chvíli slevili na 150. Odešli jsme zpátky na letiště pokusit se najít důvěryhodný zdroj informací. To se ukázalo jako ještě větší problém - ani na přepážce, kde rezervují hotely, slečna moc anglicky nemluvila. Nakonec jsme ukecali taxik za 130 a jeli jsme. V hotelu jsme se dozvěděli, že k těm 75 RMB je třeba taxametr. Ten zjevně u taxikařů na letišti moc v oblibě není..



Jakmile jsme měli svůj pokoj v hotelu 1Hai Inn, zalezli jsme do postele a snažili se dospat noční let. Časový posun naštěstí ne, Bali a celá Čína jsou ve stejném časovém pásmu.
Odpoledne, dostatečně odpočatí, jsme vyrazili na procházku po okolí. Prošli jsme jak hlavní ulice, tak i hutongy (malé uličky spojující ty velké). Abychom to jen neprocourali, zašli jsme do Lama Temple. Tenhle chrám byl hned vedle hotelu. Je docela velký, vždycky člověk prochází skrz jednu budovu k další.
Kromě Lama Temple jsme zašli i do College st, k bráně Confucius Temple. Návštěvu jsme ale odložili na později, neměli jsme už sil. Nakonec jsme se tam teda nedostali vůbec.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku