Odlet domů

Ač náš let byl až v poledne, vstávali jsme v sedm a už v osm frčeli na letiště v objednaném taxi. To víte, Gabčina cestovní nervozita si takováhle časově náročná řešení prostě žádá. Přestože bylo pondělí, doprava celkem šla, a na letišti jsme byli cca za 25 minut. Asi hodinu jsme čekali, než nám Aeroflot otevře check in, pak jsme jim předali zavazadla, prošli přes bezpečnostní kontroly a vydali se trochu toulat po letišti. Když jsme se dostatečně seznámili se všemi obchody, dali jsme si něco k jídlu a skutečně poslední peníze utratili za krabici jasmínového čaje, na zahřátí v chladné české zimě.


Mimojiné jsme zjistili, že na celém letišti není žádný normální fastfood. Už jste viděli letiště bez alespoň jednoho MacDonalds / KFC / Burger King? Tohle Gabču trochu zklamalo, těšila se na svůj tradiční předodletový hamburger.
Aeroflot odletěl načas, letadlo bohužel nic moc, žádné video-on-demand (televize v sedačce). Zábava slabá, alkohol jen za peníze (spekulovali jsme proč, všechny jiné aerolinky, se kterými jsme kdy cestovali, pití dávají - že by ruská povaha "vypij co můžeš" znemožňovala alkohol zadarmo?), cestující děsně drzí a neposlušní (poprvé jsem třeba zažil, že během startu lidi nebyli připoutaní, vstávali a hrabali se v zavazadlech - a nikdo si jich vůbec nevšímal), ale alespoň jídlo to ale spravilo - bylo fantastické. Podle mého názoru nejlepší, co jsem kdy v letadle měl.
Tříhodinové čekání v Moskvě se taky dalo, přestože letiště není nic moc (smí se tam kouřit, mimochodem, opět jeden unikát - i v Indonésii mají kuřácké budky). Přelet do Prahy pak byl OK, letadlo hezčí a jídlo stejně dobré. Jen nás trochu zklamalo, že tenhle sdílený let Aeroflotu a ČSA postrádal jakékoliv české prvky - ani slovo česky.
No, a tím končí naše cestování. Stálo to za čtení?

Komentáře

  1. Zdeněk Kuběnka25. února 2009 v 15:50

    Stálo to za to čtení :-).

    Vítejte zpět "doma" :)

    Zdeněk

    OdpovědětVymazat
  2. Nazdarek!
    To jsem rad, aspon nejaka odezva :)
    Divim se, ze uz jsi to docetl - Gabina se minuly tyden nejak rozjela a dala sem vsecky zbyle clanky.
    Shanime bydleni, az bude, dame nejakou uvitaci pitku.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeněk Kuběnka4. března 2009 v 0:13

    Yop; shodou okolností se stěhuju tento měsíc zpátky do Prahy po ročním pobytu v Písku. Takže pitka bude žádoucí ;). Bydlení jsem akorát taky sehnal... bylo to náročné, ale bydlet se bude. Pingni kdyztak skrz linkedin nebo jabber/icq a případně se domluvíme na pifku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jirko a Gábino,

    s velkym zaujetim jsem precetl Vase clanky na tomto blogu. Shodou okolnosti se tez chystam v zari tohoto roku do Australie, vracim se tam po nekolika letech, a velmi bych ocenil, kdybych Vas mohl kontaktovat a zeptat se na nekolik veci - z mnoha stran je slyset, jak to tam dnes ohledne prace, cen bytu, atd. vypada, ale predpokladam, ze je to jine, nez v dobe, kdy jsem v Australi zil ja, a proto myslim, ze nejpresnejsi info bude prave od Vas. Velmi bych ocenil, kdyby jste se mi ozvali.

    Velmi dekuji!!!!

    Honza

    Jan.Tausek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Cau Honzo,

    jasne, napisu ti mail a domluvime se...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku