Port Fairy a Warrnambool

Do Port Fairy jsme přijeli dopoledne. Nabrali jsme pár rad, co dělat a rozhodli se dát auto do servisu na výměnu oleje. Když už jsme byli v tom zařizování chtěla jsem přinutit Jirku se nechat dát ostříhat...bohužel neúspěšně. Jediný stříhací salón byl beznadějně zaneprázdněn. Čas jsme se rozhodli strávit jídlem a projítím pár zajímavostí. První Battery Hill byl výběžek s opevněním a několika kanóny z roku 1860. Kolem pláže jsme prošli zpátky do města a vydali se na ostrov Griffiths Island, kde se měla nacházet kolonie jakýchsi ptáků (Mutton bird). Kolem úzké pěšiny jsme nějaké to ptactvo skutečně nalezli...dost neživé a tlející. Nebyl to příliš pěkný pohled. Od majáku na ostrově se nám nechělo stejnou cestou zpátky, tak jsme obešli celý ostrov a já jen doufala, že haldy mrvol ustoupí. Nestalo se. Váleli se na každém třetím kroku, u cesty i na pláži. Trochu mi to zkazilo celý dojem z tohoto místa.



Odpoledne jsme vyzvedli auto a jeli do Warrnambool...asi 30 km. Místní atrakce, umístněná hned u info cetra, je Flagstaff Hill Maritime Village. Je to model starého přístavního města z raného australského osídlení se vším všudy...majákem, hospodou, školou, loďmi atd. Součástí je i muzeum vraků, co se v okolí potopily.
Časový posun na letní čas nám ušetřil trochu slunečního světla, takže jsme ve ještě večer rozhodli přiblížit k Melbourne. Přespali jsme v Geelongu a zbytek dne jsme strávili u internetu hledáním cesty k našemu slavnému čínskému konzulátu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku