Cestou necestou do Alice Springs, aneb jak jsme jedli velblouda, emu, klokana a krokodýla

Tenhle den byl povšinou dost jednotvárný - kolem půl sedmé jsme vyjeli z kempu v Katherine, nabrali benzín, a uháněli na jih. Benzín, pauza, prohození řidiče a spolujezdce, a zase jízda na jih. Tak to běželo až do pěti večer, kdy jsme dorazili do Alice Springs téměř 1200km od Katherine. Ubytovali jsme se v Stuart Caravan & Cabin Park, kde jsme pak zůstali následující tři noci.
Abychom měli alespoň nějaký zážitek z tohodle dne, kromě dálnice, přejetých klokanů i jiné zvěře, krkavců živících se na nich (krkavci to asi nejsou, ale vypadají tak), rozhodli jsme se zajít na večeři do restaurace, o níž jsme si přečetli v Lonely Planet. Mimochodem, myslím že po téhle cestě budeme mít LP Australia pročtené od začátku až do konce.



Restaurace se jmenovala Overlanders Steakhouse a usedali jsme do ní jen pár minut poté, co jsme se ubytovali v kempu a dali si bazén a sprchu. Hned po příchodu se nás usazeč zeptal, odkud jsme. Čechy ho překvapivě nepřekvapili a během minutky nám na stole stála pravá nefalšovaná (byť trochu zašlá) česká vlaječka. Stejně dopadly i ostatní stoly, takže jsme měli šanci odšmírovat, s kým to večeříme. Pochopitelně to byli většinou Australani, pár Američanů, nezbytné Angličanky, také Švýcar a nějaká vlajka, kterou neznám - červený a černý svislý pruh, na jedné straně nějaký symbol. Menu bylo zjevně vyrobené na míru pro ten den, jelikož kromě "stalo se v tento den" uvádělo i předpověď počasí na zítřek.
Restaurace měla v menu nepřeberně steaků. Kromě běžné krávy byla i kráva v deluxe provedení - 1kg a dokonce i 2kg! Nebýt z formy kvůli úsporné cestovní stravě, byl bych ho možná zkusil. Takovou výzvu potká člověk jen párkrát za život.
Nás ale zaujaly více netradiční zviřátka, jmenovitě krokodýl, emu a velbloud. Z nerozhodnosti, které zvolit, jsme si dali talíř se všemi, včetně starých známých hovězího, klokana a barramundi (ryba). Jak se ukázalo, všechny pro nás nové druhy masa byly vynikající. Krokodýl byl jako soté ve smetanové omáčce, něco mezi vepřovým a kuřetem, emu a velbloud jako úplně měkké steaky, velbloud asi o něco jemnější. Vážně paráda. Pokud budete někdy v Alice Springs hladoví, na tenhle podnik nezapomeňte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku