Alice Springs a East Macdonnel Ranges

Po dlouhé době jsme nikam nejeli, tím méně na západ, takže jsme vstávali v půl osmé. Nejprve jsme se vydali na prohlídku Alice Springs. Měli jsme vytipovaných pár míst, kam bychom mohli zavítat. První, jak jinak, bylo informační centrum. Tam jsme dostali letáky s podrobnými informacemi pro cestu do MacDonnel Ranges s autem s pohonem jedné nápravy. Ano, mají různé letáky pro různá auta. Náš byl nejspíš podstatně chudší, bohužel. Naše auto si ale užilo už dost, tahat ho po cestách necestách by skutečně nešlo.
Po kratkém projítí Alice Springs, samozřejmě se záměrem se pořadeně občerstvit, jsme se vydali do East MacDonald Ranges. Cestou jsme ještě vyjeli na Anzac Hill užili si vyhlídku na město. Pak už jsme vyjeli směr východ. První zástávky byly u Emily a Jessie Gap, což je taková mezera mezi skalami a tudíž příhodné místo pro aborigince tam něco namalovat.



Výjezdem z města se opět objevily mouchy...moc se nám po nich stýskalo. Naštěstí to v těchto mezerách docela profukovalo, takže byl od nich jistý klid...aspoň na pár vteřin. Poté jsme pokračovali k Trephina Gorge, soutěska řeky, samozřejmě vyschlá. Kousek jsme museli po nezpevněné cestě, ale docela se dalo. Výhled na okolí a průchod suchou soutěstou s několika vodními dírami byl super...až na ten písek v botách. Nikde nebylo ani živáčka, prostě klid , pohoda a mouchy.
Zpátky do Alice Springs jsme dojeli poměrně brzo, takže zbyl čas na mé vytoužené muzeum aut, road trainů a veteránů (Road transport Hall of Fame) a také hala s výstavou současných tahačů Kenworth. Do většiny vystavených aut se dalo i vlézt, takže můžu jen doporučit.
Na noc jsme se odebrali zpět do našeho vyzkoušeného kempu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku