Flinders Ranges

Ranní chladné počasí bylo velmi příjemné. Akorát jsme dotankovali pohonné hmoty a vyrazili dále na jih do Port Augusta. Zde jsme odbočili z hlavní a vydali do Flinders Ranges. Prní zástávku jsme udělali v městě Quorn. Pekárna v supermarketu nezklamala, zato informace ano. Velmi milá duchodkyně nám neposkytla přílis informaci, proto jsme raději pokračovali dle průvodce dál. Cestou jsme potkávali spoustu rozbořených usedlostí a na jedné jsme tedy i zastavili (Kanyaka ruins). Původně to byl Homestead, ale v okolní, né příliš hostinné oblasti, se mu moc nedařilo, takže ho lidé opustili a zbylo jen pár rozbořených zdí.
Na cestě jsme ještě narazili na Yourambulla Caves...jeskyně s aboriginskými malbami. Procházka k jeskyním byla dost v pohodě, ale ty mouchy. Vylezli jsme na jednu ze tří a ostatní jsme díky náletům vzdali.



Celá tahle oblast není příliš zalidněná tzn. ne příliš asfaltek, takže opravdu netuším, jak se vloudila chyba do mé bezchybné navigace. No stručně řečeno jsme minuli chtěnou odbočku k Wilpena Pound a pár kilometrů jsme si zajeli. Náhradou nám byl procházející se emu v poli...bohužel dost daleko a navíc se snažil dost rychle uniknout objektivu našeho fotoaparátu.
V pozdních odpoledních hodinách jsme dorazili na místo. Opět jsem se trochu unáhlila a vybrala jsem ten horší kemp z možných dvou. Takže z plánovaného vaření večeře se stal pouze chleba s čímkoliv. Aspoň že se po kempu, což byl v podstatě jen les se sociálnou, proháněli klokani.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku