Kakadu National Park

Časné vstávání se už stává dobrým zvykem. V Katherina jsme akorát natankovali a vyrazili ke Kakadu . Ke vstupu do parku (Mary River house) jsme přijeli kolem 9 hodiny a rozhodli se posnídat. V tom se nám snažilo zabránit několik, velmi neodbytných much. Vůbec mouchy v Kakadu byl jeden velký problém. Byly jich tam stovky, takový malý, a usedali na všechny části těla...hlavně na obličej...ústa, nos a uši byly jejich nejoblíbenější lokalitou. Nenechali se odehnat ani jinak zastrašit a v repelentovém odóru si teméř libovali.



První zastávka byla u vodopadu Gunlom . Byla to docela zajížďa od hlavní cesty a hlavně celá silnice k vodopádu byla nezpevněná, takže naše stříbrná toyota chytla silně oranžový nádech. Od parkoviště a současně i tábořiště to bylo k vodopádu jen kousek. Bohužel vzhledem k tomu, že zrovna končilo období sucha, tak i vodopád moc nepadal. V jezírku pod ním jsme ale nalezli krásně čistou vodu se spoustou malých žabek a půlců. Také jsme se vydali na procházku nad vodopád. Při výšlapu do kopce jsme se dost zapotili, takže mouchy z toho šíleli. Nahoře jsme tedy velmi rádi přivitali koupani v jezírkách nad vodopádem. Voda byla příjemně vyhřátá a čistá. Vůbec celá tahle lokalita má nejednu přednost...třeba je to snad jediné místo v Kakadu, kde se dá bezpečně...bez krokodýlů...koupat.
V průběhu dne jsme ještě stihli několik výšlapů jako Mardugal a Yellow Water , ale většina vesměs stejných. Možná, že v období dešťů to vypadá jinak, ale my z toho nebyli nijak zvlášť odvázaní.
Na závěr dne jsme ještě navštívili aborigiské muzeum Warradjan Aboriginal Cultural Centre a Mirrai Lookout . Hlavu jsme složili na jednom kempovacím místě v Muirella Park . Takovýhle míst je po Australii více. Nabízejí většinou jen vysekanou louku, záchody, ty lepší i sprchy. Poplatek za kempování buď někdo vybere nebo se nechává ve schránce u kempu. Tady žádná schránka nebyla a také si nikdo pro poplatek nepřišel, takže jsme bydleli zadarmo.
Večer naštěstí ubylo much, zato ale přibilo komárů. Naštěstí jsme již byli poučení a zakoupený Raid zabral. Jinak bylo v noci poměrně vedro, takže jsem několikrát nepohrdla relativně vlažnou sprchou.

Komentáře

  1. Petr Chaloupka7. ledna 2009 v 14:17

    Ahojda cestovatelé, abych se představil jsem Petr Chaloupka z Prahy a končím studium na SŠ která je zaměřená na managment a obchod služeb. Momentálně se chystám s kamarádkou do Austráli, ale to až po maturitě zatím nemám tolik času se tím zabývat, v každém případě bych se rád něco dozvěděl o možnosti práce a ubytování v Austrálii, na internetu se dočtu hodně, ale rád bych něco věděl. Budeme rádi když nas kontaktujete na email cotageee@seznam.cz.

    S pozdravem Petr Chaloupka a Adéla Bernadová

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku