Barossa Valley - jedna z nejvyhlášenějších vinařských oblastí Austrálie

Skoro u všech stánků mají ochutnávky sortimentu, to je pro nás bezsnídaňové typy dost nebezpečná věc. Na zahnání prvního hladu kupujeme pasty, takový závin s zeleninou a masem. Následuje pečivo - pro Gabču něco-jako-danish s hruškama, já veliký koláč z listového těsta s jablkama, pak ještě misku jahod. Jižní Austrálie prý má nejlepší jahody v Austrálii, uvidíme.
Nutno podotknout, že čas strávený venku se snažíme dost minimalizovat, jelikož je vcelku zima a chvílema prší. Proto jedeme zpět do Nooroipy, procházíme hlavní ulici a hledáme, kde se najíst. Nakonec dojdeme až k nákupnímu centru, kde kupujeme kafe a jdeme zpátky pro auto. S ním přejíždíme zpátky k nákupáku (no nebylo to nejjednoduší), kupujeme steaky (vepřové, marinované hovězí a pepřové hovězí, mlask), tatarku, seafood salát a s tím vším vyrážíme zpátky do kempu na báječný velký oběd.

Procházka na sousední Langmeil Winery už tak úspěšná nebyla. Ve stejnou dobu tam byla nějaká tůra navežená autobusem, takže po asi deseti minutách okounění a čekání, jestli vypadnou, jsme raději vypadli my. Moc lidí.
Místo toho jsme zajeli na Stanley Lambert, kde bylo již příjemně prázdno. Gabča se pustila do bílých vín, já vyzkoušel místní portské a specialitku - čokoládový likér. Portské standardně dobré, likér zajímavý - dobrý, ale fakt jen na ochutnání. Nicméně dávají k němu i kuchařku, takový návod, co se s tím dá všechno dělat. Gabča si místní bíla dost pochvalovala.
I přesto jsme vinici opustili bez láhve. Místo té jsme jeli do Illapara, kde jsme včera vyzkoušeli řadu portských, a zakoupili už vybrané pětileté, na večerní dezertní popíjení. Paní si nás pamatovala, poklábosila a doporučila, kam se máme večer vydat pařit (je přeci sobota).
Pak už jen zastávka v bottle shopu, kde si Gabča koupila jednu záložní lahev bílého, a zpátky do kempu - vyprat, najíst se a prosedět pár hodin u počítače psaním deníku.
Komentáře
Okomentovat