23. 2. 2010 Cebu city

Dnes nás čekal další přesun a to do Cebu city. Vypadli jsme tedy hned ráno s hostelu a jali se hledat odvoz. Našli jsme hloučet nic nedělajících tricyklistů a začali domlouvat odvoz na autobus. Jeden nám s pošklebkem na tváři oznámil cenu, která byla asi třikrát vyšší, než po nás bylo požadováno cestou sem…se asi zbláznil. Tohle tedy za vyjednávání stálo a nakonec se nám to i trochu povedlo. Stejně si ale vydřiduch pěkně namastil kapsu.

V autobuse bylo docela dost lidí a k mému překvapení i pár slepic, které kvokali pod jedinou volnou sedačkou. Dopravní prostředky tu jezdí poměrně svižnou jízdu, na čemž na relativně rovné silnici podél pobřeží nevidím nic špatného. Ale když se autobus stočil na přejezd kopců ve vnitrozemí, už mi to tak zábavné nepřišlo. No jinými slovy s námi jel jak blázen, ale do Cebu city jsme ve zdraví dorazili. Pěšky jsme se přesunuli do hostelu dle našeho průvodce. Vypadal dobře, takže jsme ani nehledali nic jiného a vydali se průzkum města. Na oběd jsme tradičně zapadli do nákupáku. Je to záruka bezpečného, rychlého a levného jídla. Pak jsme pokračovali na několik pamětihodností – basiliku, Magellenesův kříž a putování jsme zakončili v pevnosti San Pedro. Zbytek dne jsme se oddávali lelkování a nakupování – hlavně jídla a přípravků zabraňujícím a zmírňujícím spálení.

Náklady:
Tricykl Panagsama beach - Moalboal 100 peso, bus Moalboal - Cebu city 85 peso/osoba, hostel Cebu Regal Pension House 800 peso (třílůžák s koupelnou a klimatizací), vstup do pevnosti 30 peso/osoba

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku