5. Prozkoumáváme okolí Dublinu, poloostrov Howth

Vstali jsme v 9:30, posnídali opět další irskou specialitou – Black/White puding - a začali plánovat cestu na západ. Kolem oběda jsme se uschopnili a vydali se do města na vlak směr poloostrov Howth, kde jsme ještě stihli shlédnout náměstí Merrion s další irskou specialitou a to barevnými dveřmi domů. Odtud už to byl kousek na vlak.
Po vystoupení z vlaku Martina požadovala kávu, proto jdeme hned do hospody na pivo a cider. Při této příležitosti prohlédneme jídelní lístek a zjistíme, že tady by se to dalo. Ale po pivku vyrážíme raději na prohlídku poloostrova, dokud počasí přeje. Vyšli jsme kolem kostela a hradu na kopec, kde krom golfového hřiště byl výhled na Dublin. Chvilku lelkujeme a vydáváme se přes město na druhý konec poloostrova. V přístavu je spousta lodí a podél cesty hospody. O víkendu tu bývá rybí trh, ale dnes je tu vcelku liduprázdno a navíc se trochu zhoršuje počasí. I přes toto jsme vyšplhali na výběžek nad městem. Pěkná vyhlídka na moře a všude spousta vřesu a těch jejich žlutejch kytek. Počasí, hlavně tady nahoře, je čím dál více nevlídnější, což přidává krajině na jejím pravém irském puncu, ale nám trochu ubírá na energii.
Sešli jsme tedy do města a jdeme přímo do první navštívené restaurace a dáváme seafood platter (talíř se vším, co moře ten den dalo). Moc dobré, ale když jsme si potřetí šli přidat pečivo, už na nás kouli dost divně.
Ve vlaku už jen trávíme, abychom mohli doma opět doplnit sily a vyplnit lednici před cestou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku