4. Dublin (návštěva věznice, konečně chowder a River dance)

Dnes jsme opět zakotvili v Dublinu. Ráno jsme moc nespěchali se vstáváním. Nasnídali jsme se a jeli vrátit auto do půjčovny. Martina na zbytek dne naplánovala návštěvu místního vězení. Prohlídka byla super – mohli jsme se podívat i do cel. Celý tento zážitek jsme šli proto hned spláchnout do hospůdky pod záminkou „Martina se cítí nachlazená a musí se léčit hot whisky“ a poté prošli až do centra města. Jelikož se blížila doba oběda a my stále neochutnali tu irskou specialitu, šli jsme na jistotu. Chowder měli a my si na něm konečně pochutnali. Je to taková smetanová polévka, ve které plave spousta mořských potvor a celkově to chutná opravdu báječně. Doplnili jsme to marinovanými křidélky a sladkou tečkou na závěr.
Vydatný oběd nás trochu unavil, takže jsme to cestou domů vzali ještě kolem známé sochy Molly Malone (Mary Poppins) a trošku nakupovali.
Večer jsme se sešli s Lukášem, povečeřeli Segedín, posilnili se panákem a vydali se na představení River Dance (tradiční irské tance tak trochu jinak). Představení bylo opravdu pěkné, hned jsme si oblíbili bubeníka, který bubnoval snad skoro na vše. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Pak už následovalo jen večerní posezení na nějakým tím pitivem a hurá domů spát.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku