7. Cliffs of Moher, Corofin

Ráno bylo o trochu přívětivější – nepršelo. Ale nechtěli jsme to moc pokoušet, takže jsme rychle sbalili stany a jeli dále. Na snídani jsme zastavili v Galway a dali pravou Irish breakfast – výborná. Ještě jsme prošli město, hlavně za účelem pořízení nových bot pro Martinu, která usoudila, že její staré oblíbené opravu již dosloužily.
Naše putování dále pokračovalo směrem ke Cliffs of Moher – vysoké útesy na západním pobřeží. Prošli jsme po vrcholcích a samozřejmě opět zmokli. Jižní část byla označena velkou cedulí zákaz vstupu, ale bohužel i přes mé námitky jsme se tam vydali a opravdu velmi úzkou pěšinou těšně nad srázem do moře prošli ještě pár metru. Docela dost tam foukalo, takže jsem z toho vůbec neměla dobrý pocit, ale vyhlídka tam teda byla parádní.
Odtud jsme se vydali do vnitrozemí, zastali na pár místech a začali hledat kemp pro přenocování. Irsko je celé poseto zříceninami hradů a domů, u nichž jsou většinou zachovány obvodové zdi, třeba i okna a hlavně je vše čisté a uklizené. Takovéto stavby potkáte opravdu na každém kroku a musím uznat, že pro středoevropana působí dost exoticky.
Noc jsme se rozhodli strávit v městě Corofin. Kemp byl malý a přímo v centru – umístěn za hostelem. Od Cliffs of Moher nás provázelo sluníčko, takže nebyly žádné námitky opět stanovat. Rozhodli jsme se trochu vysušit stan z minulé noci, který nám v zápětí opět zmoknul.
Před večeří jsme ještě zajeli kouknout na podivnou stavbu – Poulnabrone Dolmen. A jelikož déšť neustával, vrátili jsme se zpět do kempu a v hospůdce hned naproti dali opět chowder a pivko. Já samozřejmě cider.
Večer jen pršelo a pršelo a tak to pokračovalo celou noc. Náš stan to jakžtakž vydržel, ale nová impregnace by mu fakt bodla.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku