2. Výlet do Severního Irska

Plánem nadcházejícího víkendu byl výlet do severního Irska. Slováci zajistili půjčení auta, takže ho bylo třeba akorát vyzvednout, což jen trochu znepříjemňoval hustý déšť a skútr, na kterém se pro auto jelo. Ale vše dopadlo na výbornou a po velmi vydatné slováckoirské snídaní (vajíčka, párky, fazole a nevím co všechno), jsme se vydali vstříc nepoznanému.
První zastávka Trim Castle. Cestou se kocháme okolím a také mraky někam ustoupili, takže když jsme dorazili k hradu bylo krásné sluníčko. Do hradu jsme šli jen s Jirkou, ale bohužel prohlídla hlavní věže byla asi za hodinu, takže jsme se jen prošli okolo. Kousek od hradu byla ještě krásně zbořená vysoká věž. Počasí bylo úžasné...a pak, že v Irsku prší.
Kousek od hradu jsme ještě zastali u dalšího zříceniny – prý stará nemocnice a hřbitov s kostelem a krásnými zarostlými náhrobky. Další zastávkou byl Monasterboice - ruiny kláštera, hřbitov s válcovitou věží a vysokými kříži z 10.st.. Jedna z nevětších historických památek Irska. Odkud už jsme si to namířili rovnou do Belfastu a rozhodli se najít ubytování. Bohužel první kemp…asi vzhledem k místní slavnosti – výstavě velkých plachetnic – byl vybukovaný. Druhý stejně tak. Zastavili jsme tedy u Stormont (majestátní budova projektována jako sídlo parlamentu severního Irska) a dali se do obvolávání kempů. Asi až na 4. pokus (v severním Irsku asi lidi nekempujou) jsme měli štěstí, ale čekal nás ještě pořádný kus cesty podél pobřeží na sever. Večer jsme strávili v malé hospůdce v městečku Cushendun – coby kamenem dohodil od našeho nocování. Ochutnávám nový kdes značky Magners…mňam.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku