9. Skellig islands, Cashel, Dublin

Ráno jsme šli v hostelu na snídani. Bohužel mají jen citronovou marmeládu, takže pro mě jen toast s máslem. Počasí vypadá super, takže jsme zavolali na předběžně zamluvenou loď na Skellig Island, ale prý bohužel kvůli špatnému počasí nejedou. Moc jsme nechápali, co je špatné počasí, když je nejlépe za poslední 4 dny, ale nedalo se nic dělat. Prošli jsme tedy město, objevili pěknou budovu kasáren a kostel. V info centru jsme naplánovali alternativu a to procházku po Valentia Island s tím, že si ostrovy (takové divné špičaté) alespoň prohlédneme z dálky. Zajímavosti těchto ostrovu, teda hlavně většího, jsou zbytky starého osídlení – kláštera. Bohužel to z pevniny vidět není.
Kolem poledne se cestou kolem pobřeží vydáváme již směr Dublin, ještě se zastávkou na hradě Cashel, kde vzhledem k pozdní hodině již nestíháme prohlídku, tak alespoň prozkoumáme okolí a objevujeme na druhé straně krásné ruiny přilehlého kláštera.
Večer už jsme v Dublinu, Martina kolem půlnoci odlétá domů na Slovensku. Současně tento večer přiletěli spolubydlící z dovolené z Islandu, takže bylo opravdu veselo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku