Vítejte do roku KRYSY

Rozloučili jsme se s rokem prasete a vstoupili jsme do roku krysy. Nejen pro početnou čínskou menšinu, ale i pro celé Sydney je to velká událost. Nejvýraznější z celých, asi měsíčních oslav, je průvod centrem Sydney končící v místním čínském městě. Minulý rok jsme ho trochu propásli, ale za to jsme viděli většinu účastníků, kteří se na konci průvodu houfovali na malém naměstíčku před Paddysem. Všichni úžasně pózovali, takže nás to ani moc nemrzelo.



Tento rok jsme vyrazili na průvod dříve a zabrali si docela dobrá místa na pozorování. Lidí tam opět bylo ažaž, ale dalo se přežít. Průvod začal s menším zpožděním...místní Číňani se už asi s tou dochvilnosti nakazili od Australanů…ale po pár minutách se to rozběhlo a já jsem nestačila koukat a hlavně fotit...vyfasovala jsem totiž, vzhledem k lepší pozorovací pozici, Jirkův foťák. Průvod hýřil všemi barvami. Je to opravdu úžasná přehlídka různých kostýmů, masek a všeho možného. Bylo toho tolik, že jsme ani nevydrželi do konce a rozhodli se to projít do China townu. Tam jsme zrovna chytli konec průvodu, ale většina účastníků se hned nějak rozprskla, takže už naštěstí nebylo moc co fotit.
V rámci našeho vysílení jsme se rozhodli zajít na oběd. Nasáklí atmosférou oslav jsme zvolili jeden z foodcourtu (místo se spoustou stánků s jídlem) v čínském městě a dali si Laksu, což je tradiční čínská polévka. Většinou tohle jídlo moc nepreferuji, protože zaprvé je to polévka, za druhé je dost pálivá, za třetí obsahuje kokosové mléko, které ji dává dost prapodivnou chuť a za čtvrté je ji hrozně moc a člověk se jí poměrně snadno přejí. Na druhou stranu, velkých pozitivem tohoto jídla, hlavně pro mne, je velké a různorodé množství mas, jenž se do ní může přidat. Takže Jirka vždycky vyjí polévku a já maso a oba dva jsme naprosto spokojeni a nacpáni od nedojedeného jídla odcházíme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku