Oceanworld – aneb, jak jsme se loučili s Manly

Bydleli jsme na Manly osm měsíců. Za tu dobu jsme toho stihli hodně navštívit a udělat. Projít všechna zajímavá místa a vyhlídky, vyzkoušet většinu pohostinských zařízení a obchodů, ale návštěvu Oceanworldu (který je krom Manly pláže, docela velkou turistickou atrakcí) jsme samozřejmě zvládli až teď v lednu, kdy už bylo naše stěhovaní z Manly na spadnutí.
Jedno nedělní ráno tedy padla volba, a i když jsme to měli do Oceanworldu kousek, zabralo nám dost času než jsme se vypravili z domova. U vchodu jsme zjistili, že jsme se připravili tak důkladně, že jsme doma zapomněli studentské kartičky na slevu...samozřejmě už neplatné. Ale většina takovýchto míst to moc nezkoumá. Takže jsme nebyli líní (teda já jo, a proto jsem vyslala domů jen Jirku) a pro kartičky jsme se vrátili.



Napodruhé už byl vstup úspěšný a my se mohli začít kochat. Vůbec jsme nevěděli, co můžeme očekávat a musím přiznat, že nás to příjemně překvapilo. Hlavně z venku nevypadá Oceanworld nijak velký, zato zevnitř mi přišel dost rozlehlý. V prvním patře byla především menší akvária. Bylo to tam dost potemnělé, takže osvětlené modré, žluté a stříbrné rybky všude okolo hrozně zářily. Z této místnosti se dalo projít k malému otevřenému bazénku, kde si mohl člověk osahat mořského ježka nebo slimáka (ten byl mimochodem pěkně hnusnej...takovej slizkej, měkej, velkej bobek). Pak jsme sešli dolů do podmořského tunelu, kde byla samozřejmě spousta žraloků, velkých želv a rejnoků. Bylo možné si zakoupit ponor mezi žraloky, dokonce jsme jednu takovouhle výpravu viděli, ale to jsme si raději nechali ujít. Nakonec jsme zavítali do nejvyššího patra, kde bylo opět pár akvárií a výběhu pro ještěrky. Především to ale celé byla taková velká prezentační místnost. Dostali jsme tedy výklad o místních hadech a pavoucích. Mohli si šáhnout na malého krokodýla a z blízka si prohlednout funnel-weba (jeden z místních jedovatých osminožců). Z krokodýlka jsem měla radost, z pavouka už takovou ne. Ale trauma jsem nakonec nějak překonala.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku