O zviřátkách

Chystám se zopakovat pár faktů, které místní znají a tudíž můžou tenhle příspěvek s klidem přeskočit a jen kouknout na konec na otázku.
Potvůrky se tu všude vyskytují celkem hojně. Nejběžnější jsou švábi, po místním cockroaches. Mají tu malé (německé) a velké (americké). Najdou se všude, takže je jedno, jak luxusní byt máte, stejně tam dřiv nebo později na návštěvu přijdou (ač je pravda, že v centru v šestém patře jsme je kromě místnosti s odpadkama neviděli). Naposledy jsme dvě tyhle mršky, cca 4cm velké, potkali v našem obýváku včera večer. Zabralo mi dobrých 10 minut je oba ulovit, o množství použitého hmyzovražedného spreje nemluvě (mimochodem jde o výborný přípravek značky Mortein, a tak účinný je i přestože ho nevyrábí středisko obuvnického světa ve Vídni firma Salamander).
Druhým dost běžným obtěžovatelem jsou pavouci, dost nevítaní zvláště pro Gábinu, ačkoliv ani já ty větší nepotkávám úplně rád. No a právě kvůli těmhle píšu tento článek - před pár dny jsme přede dveřmi (přesněji nad nimi) našli jednoho z těch nesympatických. Obyčejných jsme měli při nastěhování původně plný byt, to nic nebylo. Ale pak člověk (Gabča, jak jinak) jednou vyleze ven a čeká ho tam překvápko. Klikněte na fotku, ať toho krasavce vidíte v plné velikosti (což bylo asi 3cm tělo) - vyfotil jsem ho až když byl na lopatkách... ehm, na lopatce teda.

No a teď kvíz - co myslíte, že to je za pavouka? My totiž nemáme tuchu. Je možné, že by to byl funnel-web?

Komentáře

  1. funnel web to byt nemuze... do domu nelezou. s nejvetsi pravdepodobnosti to bude huntsman - neskodny a nejedovaty. nekteri australane si je doma hyckaji, protoze pak maji jistotu, ze jejich byt bude bez ostatnich pavouku a svabu.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to za druh bohužel nevím, ale asi měsíc zpátky mě úplně stejný překvapil ze zálohy v kuchyni. Takových dobrých 5 minut sem se ho snažil zabít násadou od koštěte.
    Byl to docela drsný souboj, protože kdykoliv se rozběhl směrem ke mě, tak sem utekl ven z kuchyně :), ale nakonec sem slavnostně zvítězil. Hlavně sem nechtěl, aby někam zalezl a pak mě zas někde překvapil nebo aby si u nás neudělal ještě nějakou rodinu a tak ta myšlenka mě donutila s ním bojovat až dokonce.
    Takovéhle pavouky totiž vůbec nemusím a kdyby byla doma Andrejka tak je to na ní, ta si s nima lehce poradí.
    Navíc když člověk neví, který pavouk je útočný druh, tak musí za útočné považovat všechny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky doufám, že tohle byl u nás poslední. Předtím jsme takového viděli na pavučině na druhé straně baráku, za oknem koupelny - ale od té doby, co jsme odstranili toho na fotce pavučina v koupelně chátrá, takže pravděpodobně to byl ten samý.
    Funnel web to podle všeho skutečně nebyl - v první řadě tenhle visel na normální pavučině, žádný tunel ani jiný zamotanec.

    OdpovědětVymazat
  4. Oprava - toho za oknem koupelny stále máme :)
    Ale jak psala Kesey, tohodle si necháme, ať opatruje a chrání jižní stranu domu od brouků a breberek. Ať už je to huntsman nebo něco jiného. Asi mu prospěla naše týdenní nepřítomnost a vylezl z budky.

    U nás je to opačně, Gabča většinou při odhmyzování stojí na nějakém dost vzdáleném a vyvýšeném místě, kdežto já nastavuju ... ehm, kůži ne, nejsem sebevrah, takže většinou lopatku nebo Mortein, podle toho, jak moc bojovnou náladu mám.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku