Paddy‘s Market

Paddy's Market je RÁJ... teda aspoň pro mne a všechny ostatní, kteří rádi sáhnou do své peněženky a utratí pár drobných za nějakou blbost, kterou vlastně vůbec nepotřebují. A navíc, když je to tak levný anebo případně ve slevě. Od pondělí do středy se Paddy's tváří jako normální nákupní středisko. Možná i proto, že je uprostřed čínského města, se ale každý čtvrtek až neděli promění ve velké tržiště se spoustou stánků. V jedné části je jen zelenina a ovoce a musím upozornit, že pro středoevropana vypadá některý sortiment dost tajemně. V druhé části je snad úplně všechno... od tradičního čínského oblečení až po tradiční čínskou elektroniku. Člověk tady opravdu nalezne všechno možné (hlavně, když to má na sobě klokana nebo koalu). Samozřejmostí je také smlouvání o ceně, které pro nás bohužel není příliš běžnou záležitostí. Většinou se jen tváříme a čekáme jakou hodí Číňan cenu. Další nepostradatelnou součástí tohoto tržiště jsou čínští maséři, kteří jsou skoro na každém rohu připraveni vás zatáhnout mezi stánky a přesvědčit vás o nutnosti promasírování celého těla.




Po pár návštěvách jsme zjistili jaké výhody skýtá nakupovaní večer, hlavně v částí zelenina-ovoce. Kolem páté hodiny se tržištěm začne ozývat hlasité „one dollar“ a většina trhovců začne sesypávat zbylé kousky zásob a cpát je procházejícím skoro přímo do tašek. Při tomhle večerním nakupování, vždy odcházím s několika kilogramy a už v půlce cesty domů se proklínám, co jsem to zase všechno nakoupila. Ale kdo by odolal, když je to tak levný.
Závěrem musím říct, že Paddy's market jedno z mála míst, kde se dá sehnat snad úplně všechno a vždy, když se dostaneme v příslušnou dobu do centra, rádi ho navštívíme.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku