Vánoční večírek

Vánoce se nám tu taky blíží, dokonce více než vám - jsme tu o 10 hodin napřed. Kromě lidí pobíhajících v červenym kožichu (Santa Claus tomu říkají - občas mi to přijde divný, třeba na pláží při 30°C) tu mají i ozdobené stromečky a všude hrají koledy. Všude jako úplně všude, i v podzemní garáži nákupního centra.
Stejně jako u nás je to doba vánočních večírků. Jelikož jsme Češi a jídlo a pití zadarmo nenecháme bez povšimnutí, neváhali jsme a pozvání na firemní vánoční party pochopitelně přijali. Já chtěl přinejmenším vědět, jak vypadá pravá australská x-mas party.
Včera navečer jsme se tedy vydali na druhý konec města, do Manly, do klubu Harbord Diggers, kde se měl večírek firmy CXC pořádat. Pěkně jsme se před tím prošli, aby nám vytrávilo... Ne, dělám si srandu, měli jsme spoustu času a večerní procházka po pláži je celkem fajn. Navíc jsme potkali pár Santů, což nám hezky navnadilo vánoční atmosféru.
Když jsme dorazili a našli správnou místnost (Harbord Room), byli jsme trošku zmatení, poněvadž jsme tam nikoho nepoznali. Není se zas tak moc co divit, v té firmě pracuju dva týdny a jediný člověk z naší kanceláře, který tam byl, byl velmi kvalitně schovaný. Utábořili jsme se u baru a čekali, co se bude dít. Velmi záhy nás vyzvedla pořádající kolegyně a odvlekla nás na povinné seznámení s majitelem firmy. Ten byl překvapivě celkem fajn, prý byl v Čechách, v Teplicích, hrozně se mu tam líbilo a chce se k nám ještě někdy podívat. Mezitím dorazila většina lidí a všude pobíhali haranti.
Večer následně probíhal hezky uspořádaně a v klídku. Jako první přišla večeře, na kterou jsme se pochopitelně těšili. V buffetu byla na výběr zelenina, kuskus, opečené brambory, brokolice, marinovaná kuřecí prsíčka a smažené kalamáry (mňam) a vedle ještě stál chlapík, který rozdával plátky šunky, vepřové kýty a něčeho tlustýho (to jsem moc nezkoumal). K tomu nějaké omáčky a nachos. Umíte si představit, jak jsme se na to s Gabčou vrhli. Následující hodinu jsme měli co dělat, poté následovalo ještě kolečko s dortíkama a ovocem (to už jsme byli přejedení).
Když jsme skončili, začalo rozdávání dárků. Nejdřív dětem. Šéf rozdával a haranti byli spokojení - dostali celkem dobrý dárky, od panenek (jedna byla větší než to dítě) až po kolo. Pak dárky pro nás (zaměstanci si kupovali dárky navzájem), dostal jsem láhev červeného vína - celkem potěšilo.
Museli jsme odejít brzy, abychom stihli trajekt zpátky do města. Jelikož to byla první noční cesta, samozřejmě jsem musel zkusit vyfotit Operu v noci. Moc to s mým foťákem nešlo, ale přesto se na pár fotek koukat dá, tak je sem časem šoupnu.
Na večírku jsme moc nefotili, tak alespoň pro ilustraci dvě tmavé fotky: první a druhá. Ten chlapík s čepicí je majitel firmy - rozdával dárky.
Celkově můžu říct, že to bylo fajn. Najedli jsme se, napili (Gabča víc obojeho) a bylo to takový příjemný a pohodový... a dneska jsme spali do půl jedný...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku