Florida - Tallahassee, St. Augustine, Titusville

Tallahassee, Capitol
Tallahassee, Capitol
Snídaně v Super 8 v Tallahassee nestála za nic. Malý výběr i z toho mála, co obvykle dávají. Celkově byl motel trochu zašlý a pravděpodobně už měl svá nejlepší léta za sebou. Nezachránil ho ani bazén uvnitř areálu (nevyhřívaný). Ale pokud jste dostatečně unavení a přijedete za tmy, ani si toho nevšimnete. Po snídaní jsme vyrazili na průzkum hlavního města Floridy Tallahassee. Nic extra jsme od toho nečekali, spíše jsme to brali jako povinnost, a asi po dvou hodinách jsme se i na vlastní kůži přesvědčili o tom, že tu opravdu nic zajímavého není. Hlavní město působí jako malá ospalá vesnice uprostřed vysočiny. Paradoxně jsme tu ale měli problém zaparkovat a prokličkovat se poměrně hustým ranním provozem.



Při hledání turistických informací jsme se ocitli před Capitolem (sídlo floridské vlády). Je to impozantní vysoká budova. Ve 22. patře je dokonce 360stupňová vyhlídka na město. Kvůli mlze jsme se ani nenamáhali a raději pokračovali v hledání informací. Když jsme je našli, paní uvnitř z nás byla tak nadšená, že vyprávěla a vyprávěla. Po jejím monologu musel jít Jirka doplatit parkování. Pak jsem asi prošli centrum města. Dalo se to těžko odhadnout, protože byla mlha, vše bylo zavřené a nikdo tam nebyl. Koupili si aspoň v jednom otevřeném baru kafe, zavítali na místní hřbitov, našli auto a vydali se směrem s St. Augustine.

St. Augustine


St Augustine,  Lightner Museum
St Augustine,
Lightner Museum
St. Augustine leží na severovýchodním pobřeží Floridy a patří k nejstaršímu evropskému osídlení USA (kolem roku 1565). Historické centrum je poměrně malé a dá se za chvilku projít. My jsme zaparkovali u pevnosti Castillo de San Marcos National Monument a odtud se vydali úzkou uličkou St. George Street, kde najdete spoustu galerií, kaváren a muzeí. Mezi zajímavosti patří nejstarší dřevěná škola. Když se dostanete až na Plaza de la Constitution, můžete pokračovat podobnou uličkou Aviles St. nebo se vydat k shluku zajímavých budov v podobě Hotelu Ponce de León (luxusní hotelový komplex postavený kolem roku 1880, vstup do lobby je zdarma), muzea Lightner Museum (původně Hotel Alcazar postavený slavným Henry Flaglarem) a dalšího muzea Villa Zarayda Museum. Tato stavba vypadající spíše jako španělský palác byla vybudovaná excentrickým milionářem posedlým Alhambrou kolem roku 1883.

večeře v kempu, Titusville
Na noc jsme přejeli do Titusville, abychom se co nejvíce přiblížili ke Kennedy Space Center. Zakempovali jsme v Manatee Hammock Campground asi 9 mil po dálnici od centra (cena 27. 88 USD s daní). Kemp byl přímo u pobřeží, což jsme zjistili až ráno. Večer jsme se ještě vypravili na nákup zásob do Titusville, ale měli jsme trochu problém najít supermarket. Nakonec se zadařilo a cestou zpátky jsme se ještě zastavili pro pizzu a garlic bread (takové houstičky). Samozřejmě jsme měli opět velké oči, takže jsme zbytky ještě posnídali a posvačili. Mimochodem až druhý den jsme zjistili, že místo do Titusville jsme mohli jet na druhou stranu do nedalekého Port St John, kde bychom po chvilce narazili na ohromné nákupní centrum.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku