Deshaies a St Rose

První den 9/3/2012

Jedna z restaurací na nábřeží v Deshaies
Ráno jsme udělali průzkum okolí. U moře jsme byli za pár minut. Dostalo se k němu přes resort Fort Royal, kde byla i restaurace, bar, půjčovna nějakého vodního vybavení a dive centrum. Bylo možné si vybrat ze dvou pláží... jedné resortové a druhé zcela opuštěné na druhé straně hotelu. U hlavní silnice jsme objevili také bar a obchod se základními potraviny. Na nákup jsme ale vyrazili směrem na město St. Rose do velkého supermarketu. Kromě standardních věcí k jídlu jsme také pořídili nějaký ten rum. Výběr byl opravdu velký. Kromě standardního třtinového jsme objevili ještě mix s kokosovým likérem, jenž si Jirka samozřejmě nezapomněl koupit.
Zajeli jsme také do města St. Rose. Prošli jsme až dolů k moři, objevili další dive shop a tržiště se vším všudy. Také jsme zde natankovali plnou nádrž za 69 euro včetně obsluhy. Platit šlo bez problému kartou.
Pláž Grande Anse
Odpoledne jsme vyložili nákup doma a pokračovali kousek na jih ke známé pláži Grande Anse. Kolem pláže byla spousta restaurací s jídlem za vcelku příjemné ceny a samotná pláž byla exkluzivní. Hlavně vlny byl obrovské a dalo se na nich pěkně surfovat. Odolali jsme koupaní a pokračovali do města Deshaies. Malé příjemné turistické město s obchody a restauracemi. Využili jsme jednu s anglickým menu u vchodu a terasou u moře (Moulliene). Jídlo bylo skvělé a navíc jsme trochu přecenili naše síly a žaludky a z restaurace jsme se asi po hodině tak nějak odvalili. Zastávka na již prověřené pláži Grande Anse byla už v podstatě povinností. Vykoupali jsme se, ale skoro dvoumetrové vlny mě na rozdíl od Jirky tolik netěšili. Srabácky jsem tedy navrhla odlehčenou variantu procházky pro pláži až na severní konec, kde do moře ústila malá říčka (dle doporučení není vhodné se koupat na Guadeloupe ve sladké vodě...prý obsahuje nějaké nebezpečné breberky). Den jsme zakončili mírným rabováním domácích zásob v lednici a nějakou tou sklenkou rumu.

Náklady:

Benzín: 69 euro
Luxusní oběd pro dva: 37 euro

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku