Výlety se Slovákama na La Perouse a North Head
Jelikož jsme se asi před měsícem dozvěděli, že naši bývalí spolubydlící z Rockdalu, Lukáš a Martina (čili Slováci), se trochu předčasně chystají domů, snažili jsme se ještě využít čas a vypravili se na pár výletů. Jedním z nich byl výlet na La Perouse. Já jsem se o této části Sydney poprvé dozvěděla v souvislosti s nudistickou pláží. Ale krom toho, je to severní poloostrov a vstup do naší známé Botany Bay tzn. první místo, kde zakotvil Cook a tím samozřejmě objevil Austrálii. Okolní pláže a národní park trochu kazí výhled na nákladní přístav a v této části všudypřítomná letadla, která vám přistávají nad hlavou. Počasí bohužel nebylo nejvlídnější, takže jsme se po tomto výletu museli ohřát v Rockdalu hojnými zásobami Lukášovi slivovice. Podruhé, pro změnu, zavítal Lukáš s Martinou k nám na Manly. Prý tady pořadně nikdy nebyli (maximálně jen na pláži). Tak jsme je protáhli na náš oblíbený North Head a Shelly Beach. Po výletu nám opět trochu vytrávilo a nechali jsme se zlákat jednou německou hospodou na Manly Wharfu, z které pokaždé úžasně voní jídlo. Jako první jsme vyzkoušeli náhodně vybrané pivo Franziskaner, které už od pohledu vypadalo dobře, protože bylo (na Austrálii nezvykle) natočeno do půllitru. Chutnalo více než zvláštně a po chvilce jsme se dozvěděli od jedné české servírky, která se k nám hned hlásila, že to pivo je nějaké ovocné. To vše vysvětluje. Druhá volba, značka Spaten, byla na doporučení a o poznání lepší. Naše hodování jsme zakončili ochutnávkou gulášové polévky a pár kousky masa a klobásek.
Aby těch výletů a hodování nebylo málo, využili jsme ještě minulý víkend a sešli se ve městě na oběd. Poprvé nám byl představen Star Bar na George Street. Místo proslavené hlavně československými diskotékami. Dali jsme si všichni steak za 6 dolaru (dost přijatelná cena) a samozřejmě pár (tentokrát australských) piv. Po obědě byla samozřejmě chuť na něco sladkého, takže pod vedením Martiny jako vrchního specialisty v oboru čokoláda jsme se vypravili něco hledat. Hledali jsme, objevili jsme, nakoupili jsme a snědli jsme a pak jsme už ani nic nehledali a našli jsme malajský festival v Tumbalong parku... kousek od místa, kde jsme ještě před pár měsíci bydleli. Bylo tam plno stánku s jídlem, takže jsme opět neodolali a ochutnali nějaké speciality ve stánku Yum Cha. Naše nedělní cestování jsme zakončili v baru nazývaném našinci Základna (bar nevalné pověsti, kde mají ale velmi dlouho otevřeno). S tím, že jdeme jen na pár piv, kluci asi v půlce večera vyhráli tričko za nadměrnou konzumaci. A když už jsme asi po páté tento den zahnali hlad, vypravili jsme se všichni k domovu. Ráno mě trochu bolela hlava.
Aby těch výletů a hodování nebylo málo, využili jsme ještě minulý víkend a sešli se ve městě na oběd. Poprvé nám byl představen Star Bar na George Street. Místo proslavené hlavně československými diskotékami. Dali jsme si všichni steak za 6 dolaru (dost přijatelná cena) a samozřejmě pár (tentokrát australských) piv. Po obědě byla samozřejmě chuť na něco sladkého, takže pod vedením Martiny jako vrchního specialisty v oboru čokoláda jsme se vypravili něco hledat. Hledali jsme, objevili jsme, nakoupili jsme a snědli jsme a pak jsme už ani nic nehledali a našli jsme malajský festival v Tumbalong parku... kousek od místa, kde jsme ještě před pár měsíci bydleli. Bylo tam plno stánku s jídlem, takže jsme opět neodolali a ochutnali nějaké speciality ve stánku Yum Cha. Naše nedělní cestování jsme zakončili v baru nazývaném našinci Základna (bar nevalné pověsti, kde mají ale velmi dlouho otevřeno). S tím, že jdeme jen na pár piv, kluci asi v půlce večera vyhráli tričko za nadměrnou konzumaci. A když už jsme asi po páté tento den zahnali hlad, vypravili jsme se všichni k domovu. Ráno mě trochu bolela hlava.
Komentáře
Okomentovat