Už aby bylo zase léto

Jako vzpomínku na lepší časy (=počasí) bych ráda zveřejnila pár fotek z jednoho našeho výletu kolem východních pláží. Tenhle výletík jsme měli v plánu začít na pláži Bronte, potom pokračovat na Clovely beach a Coogee beach. Cestou na Bronte jsme potkali jeden z víkendových trhů. Spousta stánku s čímkoliv, prostě něco pro mě. To nás sice trochu zdrželo, ale na plážích jsme stihli ještě plavecké závody a v nedalekém bowling klubu sobotní turnaj místních borců. Procházka podél těchto pláží je vskutku idylka, tak možná i proto jsme tady objevili poměrně rozsáhlý hřbitov. Je na velkém útesu mezi Bronte a Clovely a je odsud opravdu báječný výhled.
Tenhle výlet jsme podnikli koncem léta, takže počasí bylo ještě báječný. I když naši další ex-spolubydlící z Finska se ještě před pár týdny právě na jedné z těchto pláží koupali. Teď, když už druhým měsícem sedím doma zabalená v dece, při zapnutém topení a samozřejmě při pravidelném udržování vnitřního vytápění, přijdou mi tyhle fotky jako dávná a skoro až neskutečná historie.

Komentáře

  1. Gabina se vcera tak pekne rozepsala, ze jsem se vecer az nestacil divit... Pekne to je, tak doplnim par drobnosti.
    Ten trh, kde jsme zastavili, se jmenoval Paddington Market. Cele to bylo kolem mistniho kosteliku a dalo se tam koupit fakt vsechno, od jidla az po kozich.
    Ten hrbitov vypadal nadherne, uplne jako vystrizeny z nejakeho karbibskeho ostrova (me se nejak vybavil Motylek, knizka od Henri Charriére).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojte! Náhodou jsem narazila na Vaše stránky. V polovině září odlétám přesně tím směrem, co jste Vy, a proto hltám a sháním všemožné informace. Vaše stránky se mi líbily, tak jsem se rozhodla napsat a poprosit o pár rad. Letím do Cairns a pobudu tam měsíc. Je to bohužel jen na návštěvu, ale i tak to je super ;)! Pokud mi můžete poradit, budu ráda...nevím, zda a příp. kolik vyměnit hotovosti a je-li vůbec třeba; jak to probíhá na letišti, jestli bágly doletí až do místa určení nebo je musím honit při každém přestupu; jestli se vyplňují nějaké papíry už v letadle nebo po příletu,....
    Budu moc vděčná za jakoukoli radu a postřeh. Můžete napsat třeba na mail, ať neotravuju zběhlé cestovatele svýma otázkama. Moc dík!
    Mějte se moc krásně, užívejte tepla, tady léto pomalu končí...*L

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku