Fotky - Taronga ZOO

Taronga ZOO je jednou ze sydneyských největších turistických atrakcí. ZOO je na opačné straně Sydney Harbour, takže jsme se tam vydali lodí. Trvá to jen chvilku, tak 15 minut, a člověk navíc dostane zadarmo parádní výhled na město. Přímo ze ZOO je dokonce jeden z nejlepších výhledů - mám to patřičně zdokumentované (asi 10 fotek), ale Gábina mě nenechala je všechny dát sem.
ZOO samotná celkem malá, ve srovnání třeba s pražskou ZOO. Stejně tak zviřátek je tam míň - třeba mrňavý tučňák si v bazénku plaval úplně sám (oproti té smečce v Praze docela rozdíl). Co se mi naopak líbílo, lidi tam jsou víc v kontaktu se zvířaty. Jednak tam jsou volné výběhy (něco jako Indonéská džungle v Praze, ale tady toho je mnohem více) a k tomu ještě každou chvíli nějaká show - cvičení lachtanů (nebo tuleňů, já v nich mám trochu zmatek), krmení, focení se s hadem nebo přednášky zaměstanců, kteří se starají o toho kterého živočicha. My vyslechli třebas šimpanze, přičemž nás seznámili s celou smečkou. Seznámili doslova, známe jména, věk, zajímavosti ze života, atd.
ZOO je samozřejmě plná celkem běžných zvířat - sloni, lvi, atd, ale zajímavější jsou ty místní, jako emu, koaly nebo hmyz. Prošli jsme tam všechno, ale tradičně jsme zase neviděli tasmánského čerta. Byl někde schovaný a my ho tam ani nenašli, natož aby vylezl. Pavilon nočních živočichů se nám taky moc líbil. Sice jsme těch živočichů moc neviděli, polovina jich byla tak nočních, že přes den spali a my je nikde ani nezahlédli. Z toho, co jsme viděli, byli dost dobří netopýři, co viseli ze stropu a žrali bílé myšky. Pak tam byl australský Bilby, což je pro místní velikonoční symbol, stejně jako všude jinde zajíc. Je to taková kombinace krysy a klokana. Potom tam měli spousty myšek, některé uměli skákat.
Jinde byla jedna ze dvou jediných jedovatých ještěrek na světě. Žije to někde v Jižní Americe a je to pěkně hnusný. Když jsme u těch jedů, samozřejmě se tam našli i ostatní mrňaví vrahouni - žábi, pavouci (místní Redback Spider třeba) a hadi.
Poznámka na konec - na fotkách jsou sice vidět pavouci, ale Gabča považuje za nutné tu zdůraznit, že nepatřili k expozici. Prostě si jen mírumilovně viseli mezi vegetací.
Prohlédněte si fotky, tentokrát jsem připsal i pár komentářů přímo k nim.

Komentáře

  1. Ten lev vypadá, že se i hýbal. Fotky jsou krásný. Máme dokonce od žiraf z Prahy stejné fotky. Naše hlavy se žirafami.
    Ježura není ježek, ale vejcorodý savec. Její bodliny jsou snad přeměněné nehty. To jsem se dočetla na netu, ale netuším, jestli je to pravda.
    A těch tučňáků jsme v Praze taky moc neviděli. Pár jich bylo venku, ale to obrovské hejno, co tam bývalo dřív, je někde pryč.
    Ani lachtany jsme neviděli. A když nevím, jestli je to lachtan nebo tuleň, tak si vzpomenu na černýho lachtana Gastona, co nepřežil povodně a na ty jeho spolubydlící z Prahy. Pak už vím, který je který.

    OdpovědětVymazat
  2. :):):):):):):):););););)hmmm dobré :D:D:D:D:D:D:D:D:D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Vegemite

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku