Víza

Jdu se chlubit ;)
Tak se nám zadařilo a před pár dny nám byla udělena nová víza. Celým jménem Temporary Business (Long Stay) - Standard Business Sponsorship (Subclass 457).
Pro nás to znamená, že tu můžeme zůstat přístí 4 roky (ne že bychom to plánovali tak dlouho vydržet), a že se nemusíme starat o placení školy, chození tam, pracovní omezení atd. Jen já jsem vázaný na firmu, ve které pracuju, ta mě "sponzoruje". Naproti tomu Gabča nemá omezení žádná a je tady na tom pravděpodobně lépe než lidé s residenčními vízy.

Tak, tolik o nás. Teď čekáme, že nám sem napíšete taky co se děje u vás. Tyhle stránky aspoň pár lidí čte, to víme, tak se neschovávejte a podělte se s námi o nějaké novinky, drby a tak...

Jo, a kdyby to někoho zajímalo, ten obrázek vpravo je čistě ilustrativní, prostě mě nenapadlo nic lepšího, co sem dát. A ano, jsme to my dva. Nesmějte se.

Komentáře

  1. Ahoj, v sobotu jste přišli o "Mejdan roku z Kameňáku". Ale o tom by měl spíš napsat Milan. No, možná až vystřízliví.
    Jinak Natálka byla zděšená z toho, že jíte klokany. Nakonec se mi jít to snad podařilo vysvětlit, tak doufám, že z toho nebude mít "klokaní" trauma.
    Fotky máte krásný. Docela bych ráda viděla to akvárium. Přemýšlela jsem, že bych se tam za vámi na pár dní vydala, ale nejspíš budu šetřit peníze, abych mohla znovu do Afriky.
    Mějte se hezky a hodně foťte.
    Květa

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vám gratulujem k povolení. Jo a když si vyřizujete nový pasy a na fotkách jste v hábitu takovej dotaz nevzali jste se ;) ? Vim že je to blbá otázka ale svatbu v Austrálii si ujít nenecháme! Jo a nezlobte se že jsme vás nepozvali na párty. Zapomněla jsem na to ale pochybuju že by jste si na jeden den odskočili do jedný ušpiněný bez oceánový zemičky.
    Mějte se a užijte co se dá
    Pa Hanka, Milan a Nelča

    OdpovědětVymazat
  3. No, párty na Přívoze asi byla veselá... holt příště, no.
    Řekni Natálce, že klokany jíme jen občas. A stále je to nic oproti místním domorodcům, ti prý původně jedli úplně všechno, kromě dinga teda. A takový moravský klokan (jako ptáček, akorát z klokana), je vcelku mňamka.
    Akvárium bylo super. Ještě je tu jedno, Oceanworld. Sice ho mám cca 5 minut chůze od práce, ale ještě jsme tam nebyli. Stejně jako v místním ZOO. To už jsou snad poslední místní atrakce, které nám zbývají.

    S tim odskakováním do Čech neřikej dvakrát - ještě stále máme zpáteční letenky, které se musí do konce roku vyčerpat. Ale snad nám je proplatí zpátky. A místo toho pojedeme třebas na Fiji nebo na Bali.

    Ne, nevzali jsme se. A ani děti neplánujeme. ;) Ale aspoň máme společné vízum - jen jedno pro oba. Celkem dobrá věc.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku