Fotky - Mardi Gras

V pátek 3.2. se v Sydney konala jedna z největších gay party na světě, Mardi Gras Parade. Co bychom to byli za turisty, kdybychom to neviděli. Trocha historie - původně to byla malá lokální akce, ale postupem let (už skoro 30ti), se z toho stala dost velká turistická atrakce a loni tam prý bylo kolem půl milionu lidí.
Takže páteční odpoledne a večer jsme strávili v Hyde Parku a přilehlých ulicích spolu s tisícema homosexuálů, transvestitů a mraků turistů. Bylo tu k vidění nevídané, od obtloustlých strejců oblečených/neoblečených v kůži, přes chlapíka oblečeného do chilli papriček, lesbického motorkářského gangu, až po tradiční alegorické vozy. Počasí se vyvedlo, bylo horko a sluníčko, a atmosféra úplně úžasná. Všichni takoví nadšení, pařící a víc než ochotní pózovat pro fotografy. Toho většina návštěvníků i účastníků (včetně nás) využívala a fotila, co to jen šlo. Kvůli návalu jsme hlavní průvod téměř neviděli, ale jelikož jsme tam pobíhali už od odpoledne (a průvod samotný začal kolem půl osmé večer), spoustu účastníků jsme stihli potkat.
Varování: nedoporučeno pro citlivky a slabší povahy. Některé fotky jsou celkem překvapující. ;)

Komentáře

  1. Gábi, všechno nejlepší k dnešnímu svátku (a k MDŽ ;) )Pořádně to oslavte a doufám, že z toho bude zase nějaká dokumentace - už nemám v práci skoro co číst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Gabi, všechno nejlepší k svátku...hodně zdraví, štěstí, lásky a at se vám oboum, tam daleko, daří moc dobře...pravidelně sleduju vaše stránky a jsou super..tak jen pište a foťte dál...tiše vám tady v Čechách závidíme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gabčo také přeji k včerejšímu svátku všechno nej, nej, nej, ať se vám stále daří a foťte, pište co to dá:-) Stránky také pravidelně sleduji a nestačím zírat co všechno zažíváte.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím do Čech a všem moc děkuji za přání. Jinak musím uznat, že některé akce jsou zde opravdu zajímavé...kupříkladu Mardi Gras, tolik obnaženejch lidi (slušně řečeno) jsem pohromadě ještě neviděla a taky jsem si rozšířila obzory, co všechno...a kde všude...se dá nosit.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku