Florida 2015


pláž Florida
Pláž Florida
Už v létě 2014 jsme se nechali inspirovat vcelku levnými letenkami a velmi implusivně jsme koupili jedny na Floridu. Pak začalo plánování co s těmi třemi týdny budeme dělat. Samotná Florida má jistě co nabídnout, ale zaujal mě vyhlášený karneval Mardi Gras v New Orleans, který se měl konat 17. února, tedy asi týden po našem plánovaném příletu do Miami. Tradičně jsme to nechali nějak vyšumět, takže když jsem koukala po ubytování v tomto termínu, nebylo moc z čeho vybírat a co zbylo, bylo dost drahé. Ale navštívit New Orleans mi stále přišlo jako dobrý nápad. Trochu rozčarována jsme tedy už vážně začala přemýšlet nad plánem našeho cestování.



A nakonec to dopadlo zhruba následovně:
10. 2. přílet do Miami
11. 2. - 13. 2. Florida Keys
14. - 15. 2. Evereglades
16.2. Fort Myers, Sanibel a Captiva Island
17. 2. Sanibel Island, Venice, cesta do Tampy
18. 2. Tampa
19. 2. Homossasa, přejez do New Orleans,
20. 2. Mobile (Alabama), New Orleans
21. 2. New Orleans
22. 2. okolí New Orleans, přejezd zpět na Floridu
23. 2. Tallahaassee, St. Augustine
24. 2. Cape Caneveral - Kennedy Space Center
25. 2. Přejezd na jih
26. 2. Key Largo - potápení
27. 2. Hollywood, Fort Lauderdale
28. 2. Key Largo, Florida Keys
1. 3. - 2. 3 Miami
3. 3. Odlet z Miami a pár hodin v New Yorku

Jestli se chcete dozvědět všechna pozitiva a úskalí našeho prozkoumávání Floridy, čtěte dále:-)



Varianty cestování (New Orleans, Bahamas)


karneval Mardi Gras, New Orleans
Mardi Gras, New Orleans
Pro ty, kdo se nemůžou rozhodnout, přidávám pár možností, s kterými jsem pracovala. Pokud plánujete cestu do těchto lokalit a láká vás jeden z nejprofláklejších karnevalů (Mardi Gras), začněte řešit ubytování co nejdříve (minimálně 4-5 měsíců dopředu). Doporučuji využít airbnb.com, kde se dá sehnat slušný soukromý pokoj s parkováním a docházkovou vzdáleností do centra, což jsme přesně potřebovali.

Našla jsem i variantu výletu na stejně profláklé Bahamy. Je to kousek od Floridy a buď se dá letět (v době, kdy jsem koukala cca 560 USD/2 osoby, cesta tam a zpět), využit ferry (cca 400 USD/2 osoby, cesta tam a zpět) nebo výletní loď. Vše vychází cenově relativně v pohodě, navíc výletní loď jede před noc, takže do ceny přepravy můžete započítat i ubytování, které byste jinak zaplatili jinde, takže paradoxně vypadá nejvýhodněji. Mimochodem, dá se udělat jen jednodenní výlet tzn. večer výjezd z Floridy, noc na lodi, den na Bahamy a noc zase na lodi cestou zpět, případně prodloužit na více dnů na Bahamy. Našla jsem na tyhle firmy, které jsme nakonec nevyužili, ale dávám pro inspiraci:

http://rwbimini.com/special-offers/cruise-packages (nabízí )
http://www.bahamasparadisecruise.com/Cruises-Grand-Celebration-Cruise-Line.html

V USA potřebujete auto. Je lepší karavan nebo normální auto?


Standardní SUV Dodge Grand Caravan
Standardní SUV podle amerických představ
Dodge Grand Caravan
Další složitou otázkou byl pronájem auta. Promýšleli jsme variantu karavanu s vidinou, že ušetříme za ubytování v motelu. Navíc jsme měli i trochu strach z chladného počasí hlavně cestou na sever, takže bychom si mohli v karavanu přitopit.
Ale nakonec jsme si zamluvili standardní SUV, v kterém by se také mělo dát vcelku pohodlně přespat, alespoň podle našich zkušeností s autem v Čechách. Hlavním důvodem byla cena a velikost. Většina karavanů byla dostupná byla vcelku drahá a hrozně velká...pro dva lidi naprosto zbytečný.

Odkaz na weby, kde jsem zkoušela najít karavan.
http://www.motorhomes-usa-canada.com/book_online_euro.html
http://www.usarvrentals.com/orlandoRVrentals.php

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku