Odlet na Samou

Už je to pěkně dlouho, co jsme se vrátili z naší dovolené na Samoe. Ale samozřejmě nějak nebyl čas napsat aspoň pár zážitků, které jsme během našeho putování zažili. Tak se to pokusíme trochu napravit.
Odlet ze Sydney byl 21.5. v 17 hod., takže vzhledem k mé tradiční cestovní horečce a objednanému autobusu jsme už kolem půl druhé stepovali na letišti. Odbavení proběhlo vcelku v pohodě, až na jednoho nudícího se zaměstnance, který si vybral Jirku na kontrolu výbušnin. Trochu mě to zaskočilo a už jsem se začala strachovat o mé tajné zásoby sušenek do letadla. Let byl poloprázdný a tak půl na půl Samoani a turisti. V našem okolí spíše jen urostlí Samoani, kteří hned po odletu ze Sydney začali chlastat jak Dánové a k našemu překvapení jim to vydrželo celý šestihodinový let.



Samoa nás přivítala tmou, teplem a vlhkem…přistání bylo v půl druhé v noci. Malinké letiště příletem jediného letadla dost žilo, všude spousta lidí a taxikáři, ale my si to hned zamířili ke stánku s našimi jmény, protože jsme už měli předplacený odvoz z letiště do resortu. Přivítání proběhlo velmi rychle, nejdříve jsme si přátelsky potřásli rukou, pak nám bylo vyrváno několik poukazů z našeho itineráře (což nás dost znervóznělo, protože místo původních asi 10 jsme dostali jen dva), pověsili nám na krk orchideje a už jsme seděli v autobusu do resortu. Po výjezdu z letiště jsem se začala cítit nějak nepatřičně, protože mi přišlo, že náš řidič jede nějak divně. Po chvilce jsem si uvědomila, že je to tím že jede vpravo. Cesta trvala asi hodinu. Párkrát jsme potkali smečku divokých psů, jak průvodce říká…největší nebezpečí Samoy, pár krav, koček a prasat.
V resortu nás čekal jakýsi ospalý či jinak unavený vrátný. Akorát nám vrazil klíče do ruky s tím, že ostatní formality se vyřídí až ráno. Tento náš první resort (Coconut beach club & spa) patří na hlavním ostrově Upolu k těm luxusnějším a také nejdražším. Bohužel kvůli neschopnosti australské cestovní kanceláře a naší lenosti, jsme neměli moc na výběr. Musím ale uznat, že pokoj v Tree House byl super... hlavně koupelna s velkou vanou a sprchou mě nadchla. Než jsme se pořadně rozkoukali, bylo najednou půl 4 ráno, takže nejvyšší čas jít do postele.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku