Nové bydlení na Manly

Tak si žijeme vcelku spokojeně. Nový byt na Manly je o trochu menší a starší než jsme měli v Rockdalu, ale jak jsme již psali, tak z každého pokoje (i koupelny) je výhled na přístav a oceán. Samozřejmě jsme nelenili a pořídili si dalekohled, abychom mohli vše pečlivě sledovat…šmírovat.
Také je to z bytu kousek na pláž, tak doufám, že tu zimu tady přežiju a budu to moci brzo ocenit. Co se týče obchodů a restaurací, tak to také jde. Po pár minutách chůze se člověk dostane k wharfu (kde je Aldi, náš Lidl, takže se tady dají nakoupit aspoň trochu evropské potraviny) a do centra Manly. Také si tady asi docela procvičíme fyzičku, protože celé Manly je vcelku kopcovité, a tudíž ani my jsme se jednomu z těch kopců nevyhnuli. Když se chce člověk dostat domů, tak se poměrně zapotí a většina našich nákupů (hlavně z bottle shopu) se dost pronese.
Také se zdá, že ani po papoušcích nám nebude smutno. Hned druhý den, co jsme se nastěhovali, nás navštívili Lori mnohobarvý (Rainbow Lorikeet). Jsou jiní než v Rockdalu, menší a barevnější, a také se nechají krmit z ruky. Ještě jsme pořadně nevyzkoušeli, co jim chutná. Ale jelikož je nyní vídám na balkónu skoro denně, zařadili si nás už mezi pravidelná stanoviště. Také jsme se dozvěděli, že naši bývalí spolubydlící v Rockdalu vysadili našim naučeným kakadu jejich pravidelné dávky a ti se jim za to pomstili a zdemolovali jim celý balkón. Naštěstí tito jsou o dost menší, tak snad na demolice nebudou mít náladu. Zatím se jim nesnažíme dát příležitost a udržujeme pravidelný přísun potravy.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku