Auto!

Máme auto! Včera jsme konečne domu dovezli dopravní prostředek. Teda on dovezl nás, přesněji.
V úterý večer jsme se byli s Gabčou mrknout na dvě auto - první Mitsubishi Magna, druhý Holden Commodore (1994, 3.8l, automat). Jelikož Holdenu při vyšších otáčkách vzadu něco chrastilo, vybrali jsme Mitsibishi. A hned druhý den jsme pro něj zajeli.
Takže nakonec, po 4 mesících čekání, je to Mitsubishi Magna Executive, kombík (station wagon), rok 1996, najeto 250tis, motor 2.6 litr benzín, automatická převodovka. Výbava žádná sláva, ale na těch pár měsíců by nám to mohlo stačit - klimatizace, zrcátka v elektrice, CD přehrávač. Jako bonus jsme od předchozího majitele (Izraelec, v Austrálii na dovolené) dostali autoatlas Sydney (street directory), zámek na volant, nafukovací matraci, stan, surfboard, rybářský prut a pár flašek oleje, vody atd. Něco se hodí (atlas třeba), ale těžko říct, co budeme dělat s prutem - nerad bych se dostal do situace, kdy bych se naše dieta musela spoléhat na moje schopnosti rybolovu.
Zatím to jezdí, včera jsme ho i zapili - pro jistotu, znáte to. Uvidíme, jestli vydrží. Každopádně když se na naše auto napijete i vy, určitě to neuškodí.
:)
Mimochodem, zážitky z jízdy samotné taky stojí za to - zkuste si na chvíli dát volant na místo spolujezdce a prohodit blinkry a stěrače (tzn blinkry vpravo, stěrače vlevo). Člověk si připadá jako by měl roztroušenou sklerózu. A jezdit po opačné straně je taky divný. Ačkoliv na to už jsem si snad celkem zvykl, na silnici jsem měl furt pocit, jako bych patřil jinam... jaksi do protisměru.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku