Objevujeme parky v okolí

Crossland reserve

Na Crossland reserve jsme už jednou kempovali. V Covid době jsme si tam několikrát sjeli se jen tak na pár hodin provětrat. Crossland reserve je v údolí říčky Berowra. Má dvě části. Na jedné je tábořiště se záchody a dětské hriště. Na druhé je krátka procházka po vyvýšeném dřevěném chodníku, která plynuje navazuje na Great North Walk. Jsou tu také záchody a malá pláž. Jelikož se tu ale řeka zužuje, je tu hluboko a silný proud.
Za naše dítě jednoznačně vítězí kempovací část, kde se dá na konci...přes bahno...vlézt do vody a za odlivu se tu vytvoří hromada písečných ostrovů.
O víkendu tu bývá dost lidí, ale přes týden tu chcíp pes. Pár lidí se tu po dobu našeho pobytu objevilo, ale většinou to byli chodci procházející Great North Walk.




Fagan park

To jméno parku mi vždy přišlo divný, ale jinak je krásný. Najdete ho západně od Hornsby a zabírá 55 hektarů. Parkujeme vždy zadarmo venku před parkem. Uvnitř je velké parkoviště za 6 dolarů na den nebo můžete mít roční pas za 41 dolarů (pokud jste Hornsby Shire resident). Celý park je neskutečně rozlehlý a udržovaný. Nejvíce mě fascinují jednotlivé tématické zahrady. Třeba čínská, japonská, africká, anglická, holandská atd.. Anča má kromě všech kytek oblíbené i jezírko s kachnami. Dá se tu skvěle jezdit na kole i koloběžce, dělat BBQ, válet se, nebo hrát různé míčové hry. Prostor tu na to určitě je. Běžným vybavením jsou veřejné záchody a dvě dětská hřiště. Na každném konci parku jedno. U hlavní brány je také usedlost se zahradou, která se dá projít. Cestou do Fagan parku už máme celkem tradičně zastávku u stánku se zeloovocem u silnice. Doporučuji.

Bobbin head a Apple tree bay

Jak už jsem psala, tak tohle místo je u řeky uprostřed národního parku Ku-ring-gai Chase. Opět další super místo na piknik. Je tu ohromné dětské hřiště, které je zaplněno jen pískem. Nevýhodou je, že je celé na sluníčko, takže v zimě fajn, ale v létě to prostě nefunguje. Kromě dobrého místa na kajakování se tu dá projít po dřevěném chodníku nad částí řeky. Díky částým návštěvám jsem zaregistrovala, že při přílivu může být vstupní část cesty pod vodou...stačí většinou počkat pár minut než voda klesne. Po chodníku se dá navázat na cestu lesem, která vede až do Wahroonga...čtvrť vedle nás. Jinak je tu kromě stadardního vybavení Marina, 2 bistra, BBQ stoly, půjčovna šlapadel apod. A začíná tu a končí několik túr národním parkem.

Apple tree bay je kousek vedle a kromě rampy na spouštění lodí, parkoviště, miniaturní říčky, která asi nikam moc nevede, a výchozího bodu k nějaké té turistice, tu nic jiného není.

Blue gum walk (část k Fishpond)

Na Blue gum walk už se chystáme dlouho. Začíná v Hornsby, má asi 4 km a je to okruh, což je u místních tras dost výjimečné. Nakonec jsme ho dali jen část naprosto náhodou. Vydali jsme se totiž původně k místnímu lomu. Doufali jsme, že se tam dá někde projít. Ale bohužel je to zavřené. Měl tam být původně nějaký zabavní park, ale asi došli penízky. Tak jsme se od zavřené brány vydali náhodně do lesa, sešli po schodech a objevili se na začátku Blue gum walku. Rozhodli jsem se dojít alespoň cca do půlky k Fishpond. Brzo musíme udělat celý okruh.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku