Jak nám mohly tyhle pláže uniknout...

Wariewood pláž

Nejčastěji jsme jezdili na Mona Vale pláž. Je od nás nejblíž (30 min, 25 km). Nabízí bezproblémové parkování podél silnice zdarma i o víkendu, rock pool, kaféčko atd. Přitom stejně daleko jen kousek jižněji je menší Warriewood pláž, která v podstatě kromě dětského hřiště nabízí to samé. Možná o chlup lepší dostupnost a krasné útesy na jejím jižním konci. Na pláži jsou v sezóně i plavčíci a za přílivu se tam nechalo dobře plavat.
Tím, že je Warriewood menší, je takový kompaktnější. Vše je prostě blíž a nemusíte se tolik plahočit pískem, speciálně s dítětem.

Turimetta pláž

Přes tuhle pláž jsme už asi před rokem procházeli. Vím, že v tu dobu (asi zima) jsme tu nepotkali živou duši. Teď jsem sem zabrousila v rámci prozkoumávání okolí Wariwood pláže. Turimetta je hned vedle...jižněji. Nejsou tu plavčíci a je tu hodně útesů, takže je taková víc divoká, ale zato je tu většinou klid. Témeř nikdy tu nepotkáte davy lidí. Také si tu ale nedojdete na záchod a nekoupite si kafe, ale jinak je to ráj. Pakrování je hned nad pláži podél ulice. Pláž má dva vstupy. Jeden ze severní a jeden z jižní strany. Zatím využíváme jižní část, kde i za přílivu jsou odryté útesy a malá jezírka. Dá se odkud prošplhat po kamenech až na Narrabeen. U jižního i severního vstupu na pláž je sprcha.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku