Port Macquarie - víkendový výlet

Naši známý se budou stěhovat z Hornsby do malého města Port Macquarie. Mluví o tom už co je známe, tedy minimálně dva roky, a teď konečně udělali zásadní rozhodnutí a stěhují se. Primárním cílem tohoto výletu, pro ně, bylo sehnat tam podnájem a my jsme se jen tak připojili. V pátek ráno jsme ještě šoupli Anču do školky, aby se tam trochu vyřádila, než naložíme na 4 hodiny do auta. Cesta byla v pohodě, žádná doprava, takže jsme tam v půl 4 byli. Ubytování jsme shaněli na poslední chvíli a už nebylo moc z čeho vybírat. Nakonec jsme si pronajali nicmoc dvouložnicový byt s bazénem kousek od Shelly pláže. Jelikož jsme byli odpoledne všichni tak nějak unavení, my po cestě a řízení a Pavel a spol po dvoudenním maratonu po prohlídkách, dojeli jsme navečer (tedy jen Pavel a Jirka) pouze na nákup a pro thajské jídlo na večeři  Děcka si v mezičase vynutily bazén, v kterém nakonec byly asi minutu a pak, že je voda moooc studena. A to bylo venku asi 30 stupňů.


Na sobotu dopoledne byla domluvená ještě jedna prohlídka. Měli jsme před ní ještě trochu času, tak jsme se zajeli podívat na vyhlídku k majáku a sešli na malou pláž pod ním. Byla tam spousta malých skal, po kterých se dalo šplhat, takže Anča tam byla spokojena do té doby než zahlásila kakat. A záchody nikde. Zkusili jsme ji chvilku přesvědčovat, že zajedem do našeho ubytka (bylo to pár minut), ale nakonec to nějak rozdýchala a zvládli jsme i prohlídku domu, přesun na Lighthouse pláž a oběd. Odpoledne jsme strávili na pláži koupáním ve vlnách, lovením rybek a krabů v odlivových jezírkách a šplháním po útesech. Navečer jsme ještě sjeli do centra na zmrzlinu a kafe a holky si pohráli na hřišti. Na večer jsme měli připravené BBQ. Steaky pro nás a klobásy pro holky.


Neděle už byla ve znamení balení plus samozřejmě proběhlo nutné tentokrát asi 10vteřinové koupání v bazénu. Dopoledne jsme stravili na Flynns beach. Moc pěkna pláž s kaféčkem a velkou skálou uprostřed, kde jsme se nejdřív schovávali před sluničkem a později po ní holky šplhaly. Před cestou jsme ještě zajeli na oběd do North Haven.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku