Velikonoce na Central Coast - Woy Woy

Původně jsme nechtěli na Velikonoce nikam jet. Moc lidí, předražené ubytování a tak, no znáte to. Ale nakonec nás přesvědčilo pěkné počasí a naši známí a strávili jsme společně dva dny ve Woy Woy, což je takové malé město za Sydney (oblast zvaná Central Coast). Pro nás ze severu je to co by kamenem dohodil. Hned po příjezdu jsme zaparkovali kousek od Ettalong Beach a s povinnou zastávkou na hřišti jsme zakempovali na pláži. Ta je schovaná hluboko v zálivu, takže voda po kotníky asi kilometr od břehu. Na plavání to moc nebylo, ale děti byly spokojené. Na Anči spaní jsme vzali kočárek a vydali se podél pobřeží až k Umina pláži. Ta už byla otevřená na oceán. Pozvolné vlny akorát na koupaní. Nakonec jsme si tu ale koupili akorát kafe, obhlédli super dětské hřiště a zhodnotili, že si to pošetříme na další den.
Na odpoledne jsme se vrátili na Ettalong pláž. Kde dřív byla voda po kotníky, tam díky odlivu nebyla žádná a všude zbyli jen velké kaluže. Opět ideální pro děti. Večer proběhl rychlý nákup, na ubytku grilování, večeře pro děti a lahvinka vína pro dospělé.
Další den jsme se svižně sbalili a dojeli na Umina pláž. Jelikož nebylo ještě úplně vedro, vypustili jsme dítě na hřiště, koupili kávičky a užívali si. V průběhu dopoledne jsme se přesunuli na pláž. Anča ač neumí plavat skákala odvážně do vln. Fakt ji nechápu. Po poledni byla tak vyřízená, že jsem do ni akorát natlačila oběd a šoupla ji do kočárku, kde asi po 5 metrech usnula. I když bylo velikonoční pondělí, našli jsme poměrně dost otevřených restaurací. Volba padla na thajskou, té nikdy neodolám. Ještě před dopravní špičkou jsme úspěšně dojeli domů.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku