Uklízecí den na Manly

Manly Corso
Uvědomil jsem si, že na blog něco píšeme jen když jedeme někam ven z města, ale prakticky nic o tom, jak hrozně fajn je "obyčejný" život v Sydney. Tak tady je jeden vydařený den.
V neděli jsme jeli na Manly, poněvadž se tam konal Underwater & Beach Clean Up pořádaný místním potápěčským centrem. Je to akce, během níž dobrovolníci uklízejí vybranou pláž - nad vodou i pod vodou. Byl jsem přihlášený a plán byl, že pokud vyjde počasí, Gabča s Ančou stráví čas na pláži. Počasí se vyvedlo báječně, bylo teplo a sluníčko, až jsem si z toho odnesl spálený krk.
Anča v akci
Na Manly jsme chtěli být v 10:00, což je docela pozdě, lidé se tou dobou už na pláž hrnou plnými zástupy. Anča, která normálně vstává v 6:00, si pochopitelně zrovna v neděli rozhodla přispat do osmi. Takže jsme na Manly dorazili akorát v těch 10. Doprava už houstla, parkování je tam tradičně mizerné, takže jsme obětovali $42 za celodenní parkování a měli jednu starost z krku. Zastavili jsme se v Dive Centre Manly jen ohlásit a šli rovnou na Manly Cove Beach (mezi ferry wharf a akváriem Manly Sea Life). Tam už byla taková malá potápěčská osada. Zaparkovali jsme kočárek a Anča nekoukala nalevo napravo a mířila do oceánu. Tam s Gabčou zůstali pár hodin. Naštěstí rychle dorazila společnost a obě tam měly rozptýlení, i když pro Gabču to bylo spíš běhání za Ančou a chytání jí, aby nevlezla moc hluboko do vody. Já mezitím stihl na hodinu zmizet pod vodu a sesbírat pytel odpadků. Fotky z akce jsou k vidění v albu Dive Centre Manly.
Přípravy
Když jsme skončili, dali jsme si s ostatními potápěči klobásu z grilu, prohlédli trofeje (naší nejzajímavější byla dost zachovalá akční figurka) a vyrazili uspat Anču v kočárku. Ta se chvíli bránila, protože kdo by spal, když se kolem děje tolik zajímavých věcí, že jo. Stihli jsme projít Corso a půlku pláže, než úplně unavená usnula.
Na Manly Beach se hrál volejbalový turnaj NSW Open a zrovna byli na kurtu Češi proti Australanům. Chvíli nám trvalo identifikovat náš tým, a pak jsme zbaběle ani nezafandili, když Češi skórovali - v publiku nastalo dost zjevné ticho a nechtěli jsme na sebe tolik upoutat pozornost :)
NSW Open na Manly Beach
Zašli jsme do naší oblíbené pekárny na Sydney Rd hned vedle Corsa pro croissant a cherry danish, koupili si kafe a procházeli se podél pláže s kamarády. Anča se pěkně prospala a vzbudila se zrovna na malém hřišti na Corsu. Hřiště je fajn, ale vodotrysky zvítězily. Suchá vydržela jen pár minut a jelikož se připozdívalo a nebe se začalo zatahovat, začala za chvilku klepat zubama. Ale ani tak se nechtěla nechat dobrovolně převléknout. Tak jsme ji raději naložili a jeli domu. Právě včas, začalo mrholit. Doma jsme byli v šest.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku