Plážový víkend - Newport a Mona Vale

Tenhle víkend jsme na nic nečekali a posilnění poctivou snídaní "vajíčka se slaninou" jsme hned po deváte vyrazili na pláž. Protože máme na severních plážích ještě dost restů, padla volba na Newport. Už když jsme kolem téhle pláže projížděli dříve, všimla jsem si pěkného hřiště pro Áňu, takže bylo jisté, že když by nebylo úplně vedro na pláž, tak hřiště to jistí.

První úkol bylo ale natakontovat, neb konrolka už delší dobu svítila. Na první benzínce bylo navráno a druhá, asi po 15 km byla v protisměru šestiproudé silnice, takže natankování představovalo něco neskutečně krkolomného, neefektivního a zdlouhavého, ale Áňa v autě vytuhla, tudíž byl docela čas a hlavně klid manévry uskutečnit.

Navigace nás vyprdnula přímo u pláže. Lepší místo jsme si nemohli přát. Ještě rozespalou Áňu jsme vrzli do písku a užívali si konečně pěkného počasí. Na jižním konci tehle pláže je také rock pool (bazén), kam jsme se také vypravili. Chtěli jsme tam původně jen mrknout, ale bližším prozkoumání jsme se tam pěkně zasekli. Ukázalo se totiž, že je za větrem a díky odlivu je tam docela dost prostoru mezi kameny, kde se vytvožila písečná jezírka s ohřátou vodou. Ta měla samozřejmě úspěch. Nakonec jsme se i já nechala přesvědčit a smočila jsem se v bazénu. Áňa tam samozřejmě chtěla taky, takže proběhnul její vnitší boj, jestli množství lákavé vody stojí za překonání její nízké teploty. Přišlo mi, že to bylo fifty fifty tzn. že ve vodě jo, ale jen opravdu chvilinku. Jinak záchody a sprchy přímo u bazénu hodnotím velmi pozitivně.



Po poledni jsme v autě vyzvednuli kočár a vyrazili na oběd. Vybrali jsme nedaledou thajskou restauraci a dorazili se koláčem ze supermarketu. Nakonec se dostalo i na hřiště (největší úspěch měla v zemi zabudovaná trampolína). Cestou domu Áňa opět vytuhla, Bohužel cesta trvá tak akorát na to, aby se trochu vyspala, ale ne moc a zároveň už nechtěla spát doma, takže byla večer pěkně utahaná.

V neděli jsme chtěli i trochu volna pro sebe, takže plán byl takový, že pojedem jen na Mona Vale pláž a na oběd se vrátíme domu a hlavně dáme tentokrát spát dítě do postýlky a budeme mít zaslouženou chvilku volna. Cesta byla tentokrát přímočařejší a i parkování jsme našli o dost lepší než minule. Vzdálenost asi stejná, ale přímo u vchodu na pláž, takže žádné procházení mezi ulicemi. Jelikož byl opět odliv, byl bazén tentokrát dobře přístupný a i do malého bazénu pro děti se dalo bez problému dostat. Opět jsme si všichni vystačili s odlivovými jezirky na útesu. Na dětské hřiště nakonec ani nedošlo a i tak byl docela problém udržet Áňu v autě bdící.








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku