North Narrabeen beach a Mona Vale beach

Jak by řekl klasik: "Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný". Bohužel posledních pár týdnu v Sydney je trochu více deštivých, než by se nám libilo. Tudíž jsme hned při vidině slunného víkendu naplánovali výlet na severní pláže. Jako první jsme vyrazili v sobotu dopoledne na North Narrabeen, kde jsme před lety měli tak luxusní snídani, že nám do teď utkvěla v paměti. Při hledání jsme zabloudili až na útesy nad Warriewood beach. Nakonec jsme ale skončili u North Narrabeen pláže, kde jsme ze tři kaféček dali šanci tomu s nejlepším hodnocením...děkujeme pane Google...a jelikož už bylo poledne na krku, z plánované snídaně jsme udělali oběd. Já jsem si aspoň mohla splnit své přání k svátku a dala si 300 g steak. Jirka dal přednost šafránovému rizotu s krevetkami, které chutnalo i Áně. Obě jídla byla naprosto super, hodnocení nelhalo. Po obědě už nebránilo nic tomu vyrazit k vodě. Byly dost velké vlny, proto jsme se stáhli na konec pláže k písečné laguně, kde byla voda asi po koníky, takže pro Áňu ideál. V mezičasi si zašel Jirka rozseknout nohu do rock pool (bazén většinou postavený na kraji útesu a plněný mořkou vodou). Ale jinak si prý pěkně zaplaval a utrpěná zranění nebyla vážná.

V neděli jsem chtěla pro změnu vyzkoušet Mona Vale pláž, která je ještě trochu severněji, ale časově skoro nastejno jako sobotní Narrabeen. Dostala jsem na ni doporučení, že je dobrá pro děti. Jednat je tam velký bazén pro velké plavce, ale hned u něj i menší s pískem pro děti. Parkování bez problému v postranních uličkách. Když jsme ale dorazili na pláž, byl zrovna příliv, takže byli oba bazény nepřístupné. Nakonec jsme se ale spokojili s písečným výstupem před bazény. Za odlivu je to tam ale prý pro děti o dost lepší. Cestou k autu jsme ještě zabrousili na poměrně dobře vybavené dětské hřiště. Jsou tam i BBQ stoly, takže příště bereme i něco k snědku.

Na závěr se musím přiznat, že tento výlet nás stál jedny dětské sluční brýle (už druhé) nechané na střeše auta a teď už dvakrát ztracený a znovunalezený klobouk. Po pár hodinách doma jsem tyhle věci začala hledat a poslední znamá poloha byla u auta na Mona Vale Beach. Klobouk nalezen na trávě u silnice, brýle to na silnici nepřežily. North Narrabeen and Mona Vale beach

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku