North Sydney - Lavender Bay - Milsons point

City z Lavender Bay

O víkendu jsme vyrazili na skoro již tradiční "nedělní" procházku. Akorát na dopolední Ančino spaní. Původní nápad jet někam lodí (ferry) jsme nahradili severním Sydney, kam nás to už pár týdnů láká. Nutno dodat, že právem.
Vyrazili jsme docela pozdě, až po desáté. Dojeli jsme vlakem na North Sydney station a vyrazili z kopce k pobřeží. Je to jen kousek, ale převýšení docela velké, prostě sešup. Ale jde to i s kočárkem a spícím dítětem. Parádní výhledy na Harbour Bridge, Lunapark, Opera House.
Dole v Lavender Bay bývaly loděnice a dílny. Dneska tam kotví spousta jachet a sídlí nějaká právní kancelář, lodě se tam zaručeně nestaví. Směrem na západ ze zátoky vedly jen schody, takže tam jsme s kočárkem nešli. Vyrazili jsme na východ k Lunaparku, kam jsme dorazili během pár minut. Podél cesty jsou malé figurky od původního návrháře Lunaparku. Docela vtipné, ale hrozně malé, skoro by je člověk přehlédl, nebýt toho, že stojí na velkých betonových sloupech.
V Lunaparku byla hromada dětí, jak jinak, ale nebylo to nacpané. Áňa chrněla, takže se kochala spíš Gábina. Za Lunaparkem jsme koukli na Milsons Point Ferry, lodě byly také nacpané k prasknutí. Zjevně nápad na nedělní výlet mívá víc lidí. Také jsem se konečně zašel podívat k North Sydney Olympic Pool, na který koukám každé ráno z vlaku a láká mě. Vstupné tam je $7.8, sauna $9.2, permice na 20 vstupů stojí asi $130.



Milsons Point playgound v Bradfield Parku
Zkusili jsme jít trochu dál podél parku pod Harbour Bridge a do čtvrtě Kirribilli, ale tam už to nebylo bezbariérové. Tak jsme zbaběle zamířili hledat nějaké jídlo. Překvapivě jen kroků od parku na Fitzroy St jsme narazili na ulici s několika kavárnami a restauracemi. Tak jsme si vybrali Kirribilli Seafoods a dali si BBQ Special. Dobré to bylo, stačilo pro dva. Během jídla se Anča probudila, tak jsme se s ní museli rozdělit a dát jí její jídlo taky. Po jídle ještě na chvíli do parku, odkud jsme zahlédli dětské hřiště v severozápadním rohu, vydali se tam a Anča si dala svoji denní porci běhání. To bylo fajn, protože v parku jsme viděli na zemi střepy. Na pohled byl fajn, ale je znát, že je to blízko města a je krátce po Novém roce - zbytky z oslav. Dětské hřiště bylo super, akorát tam skotačili nějací puberťáci, ale nepřekáželi. Prolézačky, lana, houpačky a hromada listí - Anča byla u vytržení.
Na závěr procházky jsme si ještě prohlédli nákupní zónu u stanice Milsons Point. Ta se ukázala zajímavá, lokální obchůdky (dvě pekárny, řezník, zelovoce), kavárny, restaurace, všechno dost pěkné. Lavender Bay, Milsons Point

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku