Maroubra

Maroubra Beach
Tento víkend jsme měli výlet zpestřený praktickým cílem - prohlídka auta. Lokalita byla tudíž dána, cílem byla Maroubra Junction. A když už jsme tam jeli přes půlku Sydney, řekli jsme si, že procházka na Maroubra Beach je v podstatě povinnost.
Počasí vypadalo slibně, ač ráno byly v Killaře dost mraky a foukal vítr. Předpověď říkala, že se bude vyjasňovat. A trefila se - vyrazili jsme asi v půl desáté a z vlaku jsme při přejezdu Harbour Bridge už viděli protrhanou oblohu. Na Central Station jsme si dali kafe a krátkou procházku kolem bloku, aby Anča usnula v kočárku, poněvadž už to potřebovala - byla jak z divokých vajec. Zabralo jen pár minut. Pak bus 393 směr Maroubra a za dalších 30 minut jsme vystupovali na Anzac Parade. Tam už sluníčko pálilo a na obloze nebyla ani mráček. Auto jsme si řádně prohlédli a probrali se současným majitelem Petrem, prostě jsme se trochu zakecali.
Další v programu byla návštěva Daniela a jelikož bylo poledne, jako místo setkání vybral tureckou restauraci Princess Table na Maroubra Rd. Přidalo se pár lidí a náhoda tomu chtěla, že i Petr :) Bylo nás tam dokupy 6 a půl. Anča to dala statečně, poobědvala svojí skleničku a nechala nás se najíst také. Dali jsme si Mixed Grill a Meat Lovers Pile a nutno říct, že oboje bylo fantastické. Vonělo to uhlím, chutnalo všem a porce byly obrovské.



Po jídle jsme vyrazili k pláži. Bylo to tak 30 minut klidné chůze podél obchůdků a kaváren. U jedné jsme si dali kávu a Anča cestou také usnula. Když jsme dorazili, bylo už dost vedro, tak jsme s Danielem rovnou skočili do vln a asi půl hodiny se nechali promlít jako v pračce. Na Anču by to byly moc velké vlny, teda ony byly velké i na nás. Bazének nikde v okolí nebyl. Po probuzení si Anča chvíli hrabala v písku a pak jsme se přesunuli na dětské hřište. Tam jsme vydrželi další skoro hodinu, než jsme se vydali pomalou chůzí zpátky na Maroubra Junction, v naději že Anča usne. To se nestalo, tak jsme si jen skočili do Pacific Square nakoupit chleba v místním Deli shopu - spousta evropských potravin, převážně polské, vypadalo to dost lákavě.
Opera House a cruise ship při západu slunce
A pak už jen bus do City, tam chvíli procházka na Circular Quay a Anča opět vzhůru. Aspoň jsme mohli koukat na odjíždějící cruise ship, zrovna se otáčení čumákem ven. Zrovna zapadlo sluníčko, bylo docela pěkně. Tak jsme jen dojeli domů a museli nějak přetrpět její lezení ve vlaku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku