Florida - Miami

Sbalené auto
Dnes jsme vraceli auto zpět do půjčovny, takže jsme dobalili poslední nedostatky a vyrazili do Miami. Cestou na letiště jsme akorát vyhodili batohy u  Susanne, kde jsme měli zamluvené ubytování na dvě noci (přes airbnb). Vřele nás uvítala i svým synem a  poradila nám, že si máme koupit jednodenní lístek na MHD. Vrácení auta na letišti byla rychlovka. Jen si neskenovali kód ze smlouvy a vzali si klíčky. Na letišti jsme si také hned koupili lístky na MHD. Sice z automatu, ale personál byl velmi nápomocný a vše nám podrobně vysvětlil.



Miami Beach


Miami Beach
Po menším vlakovém omylu (zajeli jsme si dvě stanice z letiště a zpět) jsme našli správný autobus (speciální linka 150 z letiště) na Miami Beach. Byl to expres, který skoro nikde nestavěl a asi za půl hodiny nás vyložit u pláže. Celá čtvrt na Miami Beach je postavená se stylu Art Deco (údajně největší sbírka Art Deco na světě). Konal se tu také jakýsi pouliční trh s ovocem, jídlem apod. Neodolali jsme kolumbijskému pečivu plněnému masem. Pláž na Miami Beach se táhne podél celého pobřeží. Vešli jsme na ní zhruba na úrovni Lincoln Rd./Mall St. a s krátkou zastávkou na koupání jsme po ní pokračovali na jih. U 11 St. jsme našli zamykatelné skřínky za 10 USD na den. Asi v polovině cesty jsme prošli mezi domy do města a pokračovali ulicí až k South Pointe Park a pak kolem mola po pláži zpět na sever. Na Ocean Dr., kde najdete kromě spousty Art Deco hotelů a restauraci také permanentní dopravní zácpu složenou hlavně z luxusních aut, jsme se nechali zlákat paellou a hranolkami ze sladkých brambor.

Downtown Miami


Downtown Miami
Downtown Miami
Na večer jsme se přesunuli z pláže do centra (bus 120), ale bylo tu totálně mrtvo...večer a k tomu víkend. Alespoň jsme si v jednom kaféčku koupili dvě normální kávy (6 USD). Sice jsme chtěli jen jednu, ale nějak jsme se zakecali z obsluhující Polkou a vůbec si nevšimli, že dělá dvě. Oproti mrtvému centru to naopak o kousek dál v Bayfront Parku a přilehlém nákupních centru dost žilo. Domů jsme se dostali jednou ze dvou linek vlaku (nadzemky). Mimochodem stejným vlakem se dostanete i na letiště. Těšili jsme se dáme s naší paní domácí řeč, ale bohužel už všichni spali.

Little Havana


Cedule McDonald's,
 Little Havana
Další den jsme na snídali vyrazili do Little Havana...kubánské čtvrti. Dojeli jsme tam autobusem, který měl zastávku kousek od vlaku. Tahle linka bohužel nebyla moc express, takže jsme si v něm docela poseděli. Odměnou nám aspoň byla skvělá snídaně (vajíčka a french toust) v Exquisito Restaurant. Z Little Havana to byla pěkná procházka do centra. Původně jsme chtěli jet autobusem, ale vzhledem k jeho intervalu jsme do něj nastoupili až těsně před cílem. Protože bylo slunečno a docela vedro, další naše kroky vedly opět na Miami Beach. Několikrát jsme se vykoupali, prošli ještě části, které jsme včera neviděli a přemýšleli co dál. Chtěli jsme původně do Little Haiti, ale v průvodci varovali, že je to tam po setmění trochu nebezpečné a vzhledem k dopravě jsme moc netušili v kolik bychom tam dorazili, tak jsme raději zvolili variantu jet do centra a projít se na Brickell Key (malý ostrov s výhledem na Downtown a přístav) a pak na večeři zpět do Little Havana. Dali jsme si nějaké doporučené speciality včetně Ropa Viaja. Poslední večer naší dovolené jsme oslavili mangovým a jahodovým daiquiri.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku