Z Dee Why na Manly

Bydlíme už pár měsíců ve čtvrtí jménem Cromer, která kromě hromady domů, papoušků a občasného possuma nezahrnuje nic moc zajímavého. Nezáměrně si proto doma zavádíme malou tradici sobotních výletů, abychom nekoukali pořád na studený bazén a televizi. Před týdnem jsme došli jen k nejbližší pláži - na Dee Why Beach na snídani, pěkně kafíčko (pokud to nebylo zmíněno dříve - kafe je australské postižení, Australani kafem žijí, občas ho snad i dýchají) a nějaké sladké pečivo a všechno to schroustat na pláži. Tenhle víkend jsme si to prodloužili - na Dee Why jsme sice dojeli autem, ale odtamtud jsme šli pěšky až na Manly (kde jsme mimojiné skoro rok bydleli).
Celá ta trasa je odhadem 7-8km, přes útesy a pláže, ale je to tam tak hezký, že to trvá hodiny, zvlášť když máte po ruce foťák :)



Cesta vede podel pláží, nejprve Dee Why, potom Curl Curl, Freshwater a nakonec Manly. Na plážích bylo dost lidí, převážně sice surferů, ale relativně dost i plavců. Poslední týdny nestálo počasí za moc, bylo chladno a mě ani nepřišla myšlenka na plavání. Samozřejmě v tuhle sobotu bylo nádherně, sluníčko a já se celou cestu proklínal, že jsem si nevzal plavky.
No a výsledek se mi tak líbí, že se o to musím podělit - koukněte na fotky! Mimojiné jsme potkali pelikána sedícího na lampě (výhled měl sice super, ale ta auta jezdící pod ním, to nebylo úplně bezpečné) a tlupu delfínů.





Zvětšit mapu


Komentáře

  1. Martina Karlikova24. května 2008 v 2:30

    Ahojky, uplne nahodou jsem objevila vas blog a je uplne super! Ja si Te, Jirko, pamatuju z GBN! Ty jsi byl z "Acka", vid, ja jsem ze Septimy 1999;-) Jinak ja jsem v Sydney od zari 2005 a bydlime s pritelem taky na severnich plazich, konkretne v Mosmanu. Jak dlouho tady jeste budete? Ja jsem priletela puvodne na jeden rok....;-) No, trochu se to protahlo;-) Tak preju hodne stesti!

    OdpovědětVymazat
  2. Nazdarek Martino,
    ja si te samozrejme taky pamatuju, zas tak zle to s moji pameti neni... Mosman je skoro za rohem - toz se nekdy prijedte podivat, dame pivko ci dve! V Bene se ted chysta nas tridni sraz, tak zaridime sydneyskou GBN sekci :)
    Telefon na me je 04 2285 9897.
    Anebo muzeme nekdy zajit nekam kolem vas, v Neutral Bay/Mosman/Cremorne je celkem dost zajimavych restauraci - dlouho jsme se tam s Gabcou chystali, ale nikdy jsme nevyrazili...

    OdpovědětVymazat
  3. hmm ... jen připomínám, že teď bydlim na Neutral Bay ... kdyby ste tu něco chystali .. ač nespolužák ... rozhodně dejte vědět! No a teď z jiného soudku: JAKÁ BYLA SAMOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?????????????????

    OdpovědětVymazat
  4. Jaaaj, tak ses nakonec prestehovala! Parada, gratuluju - uz se tesime na kolaudaci :)
    Samoa byla uzasna! Sice jsme si oba posledni den pomlatili nohy (kazdy jednu), takze tedka synchronne kulhame (zertuju - kulha jen Gabca, ja jsem v pohode :)), ale uzili jsme si to skvele - snorchlovani, teplo, plavani se zelvama, klouzani se po skalach, spousta kokosu, vyrazka z prejedeni se bananama, mraky ananasu, prekroceni datove hranice (meli jsme dve stredy 21.5., ale taky jednodenni vikend)... Proste spousta zazitku. Fotky budou, ale musime je trochu probrat, je jich nejak moc (za coz ja ale ovsem nemuzu, samo se to nafotilo).

    OdpovědětVymazat
  5. Martina Karlikova15. června 2008 v 15:21

    Ahojky Jirko, deeeesneeee rada bych s vama nekam vyrazila!!! Nicmene v patek odlitam zpatky do BN, takze ze sydneyske GBN sekce asi nic nebude ;-( hmm, to je skoda, ze jsem vas blog objevila az ted, vubec jsem nevedela, ze jsi tady..... Jak dlouho tady jeste budete???

    OdpovědětVymazat
  6. Nazdárek Martino. Že odjíždíš? V tom případě je reálnější, že se potkáme v Benešově - my jedeme domu na konci července :) Pak se ještě vracíme na pár měsíců, ale na letošní Vánoce jsme doma nadobro.
    Každopádně kdybys přes týden neměla co dělat, přijeď se podívat do Cromeru...

    OdpovědětVymazat
  7. WOW! Tak vy uz to tady taky skoro balite! Tak to zajdem spis na drink v BN a budeme vzpominat..... Ja ted selektuju veci, mam toho desne moc, tak tu z toho silim;-) Diky za pozvani, kdyby to bylo realne, ozvu se na mobil ;-) Jinak nejaka knajpa v Bene to jisti:-) BTW, na jak dlouho se zdrzite na rodne hroude, nez se zase vratite k protinozcum a pak na dobro domu?

    OdpovědětVymazat
  8. V Čechách zůstaneme asi měsíc, v Austrálii pak další tři.
    Balení chápu, taky s tím začínáme. Ale my si tu naštěstí můžeme některé věci nechat :) Tak hodně štěstí a kdyby ti nevyšel čas, tak čus v Bene!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku