Monorail a Fish market

Vzhledem k našemu stálému stěhování jsme tedy trochu "nuceni" užívat si bydlení v centru Sydney. A jelikož je to jen na měsíc, snažíme se to tady neproflákat. Jeden víkend jsme konečně vyrazili na mou vytouženou projížďku monorailem. Je to takový pidi vlak, který jezdí centrem. Okruh trvá asi 20 minut (3,6 km) a my jsme si ho dali samozřejmě vícekrát. Je z něj super výhled, protože se motá asi 5 metrů nad zemí a občas si člověk může prohlédnout, krom všech atrakcí, i vybavení některých bytů a kanceláří. Po 2,5 okruhu jsme vystoupili v darling harbouru a vydali se jen tak cournout do přilehlých čtvrtí. Objevili jsme jednu ze starších částí města Ultimo, která je kousek od centra a původně to byla spíše průmyslová oblast. Musím uznat, že toto místo má jistou atmosféru a je to i příjemná změna vidět něco jiného než mradrapy. Když jsme tak procházeli touhle částí, objevili jsme dráhu pro chrtí zavody...bohužel se zrovna žádný neběžel...a také další dopravní prostředek v sydney...a to tramvaj. Jezdí tu jen jedna linka z hlavního nádraží kamsi na sever. Moc nechápu, proč kvůli jedné trati tady zřizovali tramvaj.
Také jsme se úplnou náhodou dostali k rybímu trhu. Jednou jsme na něm již byli o vánocích, když jsme shaněli kapra. Je to taková ohromná hala se spoustou různejch potvor. Dá se zde koupit opravdu cokoliv a ač jsme byli docela přecpání, neodolali jsme místní nabídce a koupili jsme si humra a nějaky škeble. Nikdy před tím jsem nic podobného nejedla a bylo to opravdu moc dobrý.
No a když jsem u toho jídla, tak musím také zmínit naši návštěvu v české hospodě. V sydney jsou dvě...jedna "Pražská (Prague Czech Beer Restaurant)" je spíš taková restaurace a druhá, která se jmenuje "U nás doma" je spíš taková hospůdka. My jsme jeden sobotní večer začali v Pražské. Byli jsme tam s našima exspolubydlícíma Slovákama. Padlo pár gambrinusů a tradiční kachna s knedlema a zelím a svíčková. Jelikož nám tohle nestačilo a navíc začla být chuť na něco sladkého, přesunuli jsme se do U nás doma. Tam jsme dali jahodovy knedlíky a bohužel jen jakési ne příliš vydařené německé pivo (jiné neměli...velké mínus pro českou hospodu). Trochu to zkazilo československou atmosféru. Jinak jsem si opravdu při konzumaci pivka a všeho toho ostatního dost zavzpomínala na Čechy.

Komentáře

  1. Haloooo tam.... dlho ste sa neozvali...chcelo by to zase dake info ako sa mate :)

    OdpovědětVymazat
  2. Momentálně se stěhovali a zatim nemaji net. Musíš vydržet

    OdpovědětVymazat
  3. Presne tak, internet nemame. Snad uz nam ho ale kousek prisel postou (modem, presneji), takze za chvilu tam zajdu a pri trose stesti vecer surfujeme a davame sem hromadu fotek a clanku, ktere Gabca za dlouhych zimnich veceru napsala.
    Jinak aspon dost, ze se nekdo ozval - bychom tu mohli klidne umrit zimou a nikdo by o tom mesic nevedel ;) Co noveho na Slovensku? Mimochodem, Slovaku se tu nejak nemuzeme zbavit - v praci Slovak, byvali spolubydlici Slovaci, byvala sousedka Slovenka, soucasna spolubydlici Slovenka... Kolik ze vas to dohromady bylo, kdyz jste se pocitali? Pet milionu? A kolik z toho bydli v Australii?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku