Teachery camp a Seal Rocks



Tak tohle kempování, poslední v sezóně, vymyslel Tomáš. Původně jsme měli jet na Crosland reserve, ale kvůli povodním jsme to museli zrušit a nakonec posunout kouset na sever do Seal Rocks. Protože už to bylo pár hodin řízení od Sydney, rozhodli jsme se pro celý víkend (2 noci).

Rodina hlavního organizátora to v den odjezdu zrušila. Ale zdravé jádro (Katka s dětmi a naše rodinka) se i přes nepřízeň počasí rozhodlo jet. Cesta měla trvat asi tři hodiny. Katka vyrazila o chlup dřív. My po obědě. Na místě jsme byli navečer. Po průzkumu možností na kempování, jsme postavili stan na původním místě, kde jsme se na začatku všichni sešli. Postavili jsme vcelku rychle stany a děti si začali spokojeně hrát. K večeři jsem jim připravila hamburgery a my si rozdělali oheň na buřtíky. Vše probíhalo v pohodě, dokud děti nepřiběhly, že se rozbil stan...sám od sebe samozřejmě. K našemu dost velkému překvapení jsme našli u Katky stánu zlomenou tyčku, která čouhala ze střechy. To nebylo dobré...neb další dva dny mělo pršet. Díkybohu se tyčka zlomila kousek od spojovacího dílu, takže sice kratší, ale fungovala. Stan spravila stříbrná lepící páska. 


Už v noci se předpověď naplnila a začalo pršet. Sice nebylo tak zima, ale probuzení do zamračeného ráno vůbec nebyl hezký. Děti byli ve chvílce mokré. Nějak jsme v kempu přečkali dopoledne a rozhodli se pro alternativní plán zajet do asi hodinu vzdáleného města Forster. První zastávka byla v takovém malé vnitřním hřišti. Nic extra, pár prolézaček, ale bylo to pod střechou a měli tam kafe. Po pár hodinách jsme se posunuli do místního plaveckého centra. To mě hodně příjemně překvapilo, protože krom velkého bazénu na plavání, tak byl docela velký bazán pro děti, výřivka a sauna. Zůstali jsem tak skoro do zavíračky a venku furt pršelo. Další plán byla tedy večeře ve městě. Místo jsme po dlouhém hledání našli v thajské restauraci. Jídlo bylo super. Po celém dnu aktivit a hodinové cestě v autě jsme je už jen v kempu hodili do stanu a v podstatě i my jsme šli spát, jelikož neustále pršelo. 

Nedělní ráno bylo o poznání lepší, hlavně konečně bez deště. Děti i my jsme si konečně pořádně prohledli okolí, prolezli duny a koukli na pláž. Také jsme usušili stany a pořadně je sbalili, protože tohle bylo alespoň pro nás, poslední kempování sezóny. K obědu jsem ještě uděli BBQ a rozjeli se domu. My se ještě zastavili na místním majáku v Seal Rocks. Nečekaně z toho byla delší zastávka s krátkou procházkou až k samotnému majáku.


Seal Rocks a maják



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku