Kempování One Mile Beach

Díky požárům a covidu jsme víc než rok nevytáhli stan ze sklepa. Začátkem prosince ale slovo dalo slovo a my se přidali ke známým, kteří měli nařízeno do Port Stephens...přesněji do Middle Rock holiday parku. Dali jsme jen jednu noc ze soboty na neděli. Vyrazili jsme po Anči tenisu. Cesta trvala cca dvě hodiny. Na oběd a nákup jsme se stavili v Salamander Bay (asi 10 minut autem od kempu). Na místo jsme dorazili první. Postavili jsme stan a jelikož bylo dost vedro, hned jsme si to zamířili do bazénu. Teda asi tří propojených bazenů, z nichž jeden byl vyhřívaný. To bylo moje místo. Anča s Jirkou zkusili i ostatní. Další část výpravy se bohužel zasekla asi na 2 hodiny v dopravní zácpě. Navíc si k příjezdu vybrali čas, kdy se na nás valila super bouřka, tudíž stavba jejich stanu pro asi 12 lidi probíhala mírně ve stresu, ale na druhou stranu dost rychle. Bouřka nás nakonec zcela minula a spadlo jen par kapek.😂😎 

Kempovací místo jsme měli luxusní. Ne sice přímo na pláži, ale na konci kempu, kde byl klid a nejezdily tam skoro žádná auta. Kousek od stanu byla ohromna krytá kuchyňka s BBQ stoly, televizí, lednicí a vodou. Vedle kuchyňky bylo dětské hřiště, kde děti trávily většinu času. Sobotu jsme tedy strávili na přeskáčku v bazénu a na hřišti. Večer pak skoro celý pod střechou v kuchyňce. První bouřka se nám sice nějak zázračně vyhnula, ale od večer v podstatě skoro furt pršelo. Nebylo to žádná tragédie, ale Anča se sama ve stanu trochu bála plus tam trochu zatékalo. Naštěstí po půlnoci déšť ustal a ráno byla modrá obloha bez mráčku. 

První, co se muselo po probuzení bezokladně udělat, bylo jít do bazénu, kde jsme v podstatě strávili celé dopoledne. Chlapi aspoň mezitím sbalili stan. Po rychlém obědu, v podobě zbytků z večeře a instatní polévky, jsme šli na průzkum pláže. Nejbližší byla One mile beach...asi 5 minut pěšky přes velké písečné duny. Sluníčko už stihlo vše pěkně vytopit, takže to nebyla moc příjemná procházka, ale vysledek stál za to. Ocitli jsme na severním konci One mile pláže, kde kromě nás nikdo nebyl. Občas prošlo pár lidí kolem a to bylo vše. Hlavní koupací část pláže a plavčíci byli totiž na jižním konci. 

Vykoupili jsme se, postavili pár hradů z písku, prozkoumali přilehlé kameny, sbalili se a šli zpět do kempu, abychom stihli odjet do povolených 3 hodin odpoledne. Cestou domu jsme se ještě zastavili na jídlo v Salamander bay.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku