Kajakování

Takže asi na záčátek. Koupili jsme si kajak, kanoe nebo jak se tomu říká. No prostě nafukovací loď. Sice je trochu vopruz ji balit, čistit a sušit na balkóně, ale vejde zase v pohodě do auta a navíc je naprosto supeeer.

Kajakování na Bobbin Head - Cockle Creek

 Tohle super místo se nachází uvnitř národního parku Ku-ring-gai Chase NP, který začíná pár km za Hornsby. Ke vstupu potřebujete mít buď roční pas asi za 60 dolarů, který platí skoro do všech národních parku v NWS, nebo jednorázový vstup za 12 dolarů, který platí i jako parkovné. Jinak kromě krásné přírody tam najdete piknikové stoly se spoustou BBQ na grilování, veřejné záchody, marinu, restauraci a bistro, velké parkoviště a hlavně dobrý přístup na spuštění lodí. Zatím jsme vyzkoušeli jen část Cockle creek. Ten má dvě ramena. Jedno kratší, na jehož konci při troše štěstí ,nebo spíš deště, narazíte na malý vodopád a druhý delší a širší, na jehož konci jsme zatím nebyli...ale určitě brzy zaktualizujeme.

Kousek dál u Apple Tree Creek je další picnic area a místo na spouštění lodí. Samotná řeka je docela malá, ale jako další vstupní místo na kajakování dobré.


Kajakování na Church point - McCarrs Creek

Jednoho dne jsme se pro změnu rozhodli prozkoumat jinou část Ku-ring-gai Chase national parku a to oblast Akuna bay. Původní plán byl Illawong bay, ale nedá se tam spustit loď...je to tam dobré maximálně na chytání ryb. Kousek vedle v Akuna bay je marina a sjezd pro lodě, což se nám nejdřiv nezdálo, ale asi se tam ještě někdy podíváme. Nakonec jsme skončili na McCarrs Creek Reserve.
Pěkné místo. spousta trávy ve stínu i na sluničku. Dá se tu dobře spustit kanoe a malá pláž je dobrá i na nějaké to dětské cachtání. Dají se odsud prozkoumat dvě krátká ramena řeky a samozřejmě celý záliv. Tam jsme ale nebyli.


 Bayview Pittwater

Winnererremy bay (v Bayview) bylo první místo, kde jsme vyzkoušeli náš kajak. Jeli jsme sem na jistotu, protože jsme věděli, že se tu dá dobře zaparkovat kousek od vody. Je tu plážička, velké dětské hřiště, kaféčko, park, BBQ a záchody, takže i bez lodi se tu dá pohodlně strávit celý den. Napoprvé jsme vyjeli jen ze zálivu za Bayview dog park, neb mi to moc nešlo a furt jsem se točila do kola a za druhé foukal poměrně silný vítr. Anča byla nadšená. 

Když jsme tu byli podruhé, tak jsme toho také moc neprozkoumali, ale Jirka si zajel do postranního ramene, kde našel spoustu rejnoků. 

Kajakování v Akuna bay

Nás ještě čeká. Prý stojí za to sjet na Cottage Point

Kajakování Narrabeen Lagoon

Kajakování Brooklyn - Hawskesbury river




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku