Bellbrook - sever NSW


Když bydlíte v Sydney a máte známé z Brisbane, s kterými se chcete potkat, tak vám nezbývá než zhruba 5 hodin řídit a sejít se cca na půlce cesty...třeba někde v Bellbrook. Na tohle místo mě přivedla kamarádka Petra, která je v podobné situaci. Doporučila mi chajdu pár kilometrů od Kempsey ve vesnici Bellbrook (méně než 300 obyvatel). Pár kilometrů je myšleno asi 50 a vesnice v australském podání znamená, že tam vůbec nic není. Ale bylo tam pěkně.

Chatka byla na kopci nad řekou s úžasným výhledem. Do vesnice Bellbrook to bylo asi 2 km po silnici. Ubytko mělo dvě malé ložnice, vybavenou kuchyň, dvě kryté terasy a venkovní spa. Velký nákup bylo nutné udělat v Kempsey, kde je Coles i Wollies. V Bellbrook, abych mu nekřivdila, byla hospoda, která je současně obchod, pošta a kasa k čerpací stanici...pumpa je pár metrů vedle u původního starého obchodu.


Zamluvili jsme nakonec 3 noci od soboty do úterý. V sobotu jsme vyrazili brzo ráno, takže před polednem jsme už parkovali před Coles v Kempey, což byla bohužel ta horší varianta. Na část věcí jsem musela ještě zaběhnout do Wollies. Našli jsme tam ještě čínský fastfood, takže oběd vyřešen. V Kempey nás překvapili dvě věci. Všichni a všude tu chodili bosí a v kostele byla prodejna s cigaretami.

Do ubytka jsme dorazili první. Měli jsme to blíž. Asi hodinu po nás dorazila Miša s Martinem a Sofinkou. Poté, co jsme vybalili všechno jídlo, zjistila jsme, že z toho nakrmíme celý Bellbrook a ještě zbyde. Do Bellbrook jsme šli v neděli na oběd, neb to byla poslední možnost, kdy si ho tam dát. Myslím, že tam vaří jen čtvrtek až neděle. No vaří...na menu jsme našli fish and chips, steak, řízek apod., takže o vaření nemůže být moc řeč. K našemu překvapení to tam dost žilo. Pravda, hlavně za to mohl autobus plný důchodců. Měli tam zjevně zamluvený oběd i hudebním vystoupením jakéhosi místního umělce. Jídlo bylo vzhledem k okolnostem fajn, cena 15 dolarů za kus. Po jídle jsme vyrazili na průzkum. Naproti hospodě bylo další dětské hřiště (jedno za hospodou), kousek dál škola, zavřený obchod a benzínová pumpa s cedulí, že se má po natankování zaplatit v obchodě/hospodě/poště. A to bylo vše.

Další den jsme se pohybovali jen v okolí, dalo se sejít k řece, ale tam cesta končila. To samé opačným směrem na kopec. Hodil by se tu nějaký člun/loď na řeku, ale ten jsme bohužel nikde nesehnali. Majitelé také doporučili rybaření, ale holky byly celé 4 dny spokojené ve svém vlastním světě s barbínama nebo ve spa s barbínama. A my se zabavili hromadou deskových her a žraním jídla, které nám nakonec samozřejmě zbylo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku