Wentworth Falls 2019

Panorámata všude, kam se podíváš
V posledním roce jsme byli párkrát v Blue Mountains a říkám si, že bychom si mohli sepsat zážitky.

Wentworth Falls je malé městečko, kam se dá doje vlakem (ne že bychom to udělali ;)), kde je docela dobrá německá pekárna s rohlíkama a makovcem a odkud se dá po okolí vyrazit na spoustu treků a vyhlídek. Některé stezky jsou přijatelně krátké a vhodné i pro prťavé děti, u kterých je vážné riziko komplikací jako "bolavé nožičky" nebo "mě se už nechce ťapat".
Wentworth Falls zespoda
Z města je to jen krátká jízda autem k Wentworth Falls Picnic Area, odkud se dá jít kolem Jamison Lookout k samotným vodopádům po Wentworth Falls track dolů. Je to dost schodů a vcelku strmé, ale můžu potvrdit, že i tříleté dítě je dá. Akorát se občas se musí poponést, zvlášt směrem nahoru :)
Kdyby to někoho zajímalo, tak město, vodopády a spousta jiných věcí jsou pojmenované po Williamu Wentworthovi, jedním z prvních lidí narozených v koloniální Austrálii (teda už cestou sem se Second Fleet) a mimojiné spoluobjevitelem cesty skrz Blue Mountains na západ. U nás doma tyhle informace zajímají jen malou část rodiny, tak je aspoň šířím dál...

Leura je další městečko a vlakové zastávka jen pár kilometrů za Wentworth Falls. My jsme vybrali za startovací bod Leura Cascades Picnic Area a odtud Leura Cascades Walking Track. Ono to nebylo až tak záměrné, původní plán byl jít směrem ke Gordon Falls, ale nějak jsme blbě neodbočili. Stane se. Tak jsme už pokračovali. Býval dal udělat okruh a zpátky jít po Prince Henry Cliff Walk, kdyby ten nebyl zavřený, což je bohužel současný stav se spoustou tracků v Blue Mountains. Tak jsme došli k Bridal Veil Lookout, odkud je výhled na Three Sisters z opačné strany, než se běžně kouká (tj z Echo Point). Odtamtud jsme šli kousek po silnici zpět na prakoviště, bylo to jen pár minut.

Poslední místo, které zmíním, je vyhlídka Gordon Falls Lookout, kam se prakticky dá dojet autem. Taková malá procházka od parkoviště, výhled, chaloupka jako z perníku tam je a výhledy parádní. Kdyby někdo nechtěl chodit, ale chtěl vidět, tohle je správné místo. Podle slov organizátora jsou to tři kroky od auta. Já bych věřil spíš té ceduli říkající 175 metrů, ale i tak dobré.



Jeden z nás se na Gordon Falls Lookout nechtěl fotit

To vpravo vzadu jsou slavné Three Sisters, akorát z opačné strany než běžně :)

Cesta k Wentworth Falls. Je tam pár schodů, jsem říkal.

Tohle teče dolu tak dlouho, až jsou z toho Wentworth Falls

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku