První společné Vánoce v Sydney

Jelikož jsme měli plnou hlavu zařizování s bytem atakdále a navíc Anče je to letos stějně šumák, Vánoce jsme se rozhodli moc neslavit. Navíc nás pozval Jirkův šéf na vánoční BBQ, takže ani nebyla možnost něco připravovat. I když jsme si teda dopředu řekli, že žádné dárky kupovat nebudeme, nějak mi to nedalo a rozhodla jsem se Anče koupit aspoň xylofon za pár dolarů v Targetu. Podobný nápad ale mělo asi víc rodičů, takže v obchodech už nebyl k mání. Nakonec se mi poštěstilo sehnat jeden z druhý ruky přímo v Killaře, kde bydlíme. Jirka pro něj ještě na Štědrý večer v bouřce běžel. Paní prodávala ještě další dvě hračky (mluvící Elmo a dřevěný mravenec s vajíčkem), tak jsme to koupili všechno.

 Jinak BBQ u šéfa byla super. Sice jsme díky Anči spánku dorazili první a hostitele jsme trochu překvapili, ale chvilku po nás se začali trousit další. Většina z nich byla z Rakouska, ale našli se tak i Mexičani, Francouzi a samozřejmě Australani. Každý z hostů měl také přinést nějaké tradiční vánoční jídlo. Vytasila jsem s vánočkou. Vrcholem večera byla, kromě grilovaného masa, pečená husa s knedlíkem a zelím. Bohužel dle mého názoru nicmoc dochucená a doufám, že tohle nebude Jirkův šéf nikdy čístJ. Anča si to docela užívala a notnou část párty strávila na oblíbených schodech lezouc nahoru a dolu. Pokusili jsme se ji i uspat v kočárku, abychom měli aspoň chvilku klid. Neúspěšně. Aspoň jsme si prohlédli Surry Hills.

Cestu domů jsme si tím pádem trochu protrpěli, ale pak už to bylo jen nakrmit, vykoupat a spát, a celý večer jsme měli pro sebe. K večeři byl samozřejmě bramborový salát s lososem a blue grenadierem. I když jsme si řekli žádné dárky, tak nám nakonec Ježíšek nadělil novou hru Ticket to Ride. Plán na zbytek večera byl tedy jasný.



Christmas 2016

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vegemite

Kempování Toowoon Bay a potápění Terrigal Haven

Víkend na Slovensku a/nebo trochu taky v Maďarsku